MEDULIN

Jednovečernji festival ručno izrađenog nakita: NAKIT POD ZVIJEZDAMA NA MEDULINSKOJ RIVI

| Autor: Lara BAGAR


Za svakog ponešto i dodatna vrijednost medulinskoj turističkoj ponudi kao protuteža jeftinoj kineskoj plastici koja agresivno strši duž cijele medulinske rive

U nešto reduciranom izdanju desetak kreativaca subotnju je večer na medulinskoj rivi iskoristilo kako bi pokazalo svoju kreativnost na drugom po redu jednovečernjem festivalu ručno rađenog nakita "Jewelry under the stars". Pored fontane se do ponoći prikazalo deset unikatnih ručno rađenih priča koje su varirale od jeansa i metala, preko maslinovog drva do stakla i uvijek rado viđenih i nošenih perli.

Jeans, staklo, maslina i konjska dlaka

U uvodnom djelu manekenka je nosila komad svakog izlagača kako bi posjetiteljima dočarala njihove radove. Reciklirani jeans pretvorio se u atraktivni dekorativni cvijet u zanimljivoj kolekciji "Amamore" Maje Črljenko koja je bila upotpunjena ogrlicama od perlica. Moderan efektan geometrijski nakit izrađen u tehnici stakla prezentirale su Nina i Mia Belić. Originalna, neobična, efektna, a opet decentna je kolekcija nakita izrađena od konjske dlake Ivane Župić Radin.

Olivetto prezentira maslinu u dekorativnom izdanju

Maslinu u najljepšem dekorativnom izdanju prerađuju braća Vitasović i Olivetta koja stvara sve što se poželjeti može, od dekorativnih ogrlica do elegantnih naliv pera. Školjkice kao vječni lajt motiv mora osuvremenila je epoxy smolom Matea Terlević, dok se Mira Licul maštovito i filigranski igra perlicama.

Gumeni, glineni i starorimski nakit

Zinka Dobrovolny gumi podaruje drugu auru i stvara efektan nakit, a Jadranka Valković glinom stvara moćnu kolekciju. Jadranka Kolić minucioznim filigranskim radom stvara dekorativnu kolekciju inspiriranu starorimskim nakitom, odnosno fibulom, brošem koji su stari Rimljani učvršćivali svoje toge.

Dakle, za svakog po nešto i dodatna vrijednost medulinskoj turističkoj ponudi kao protuteža jeftinoj kineskoj plastici koja agresivno strši duž cijele medulinske rive. Autohtono u malim dozama i na nekoliko sati, poput rijetkog cvijet koji živi jednu noć.

Školjkice kao vječni lajt motiv mora osuvremenila je epoxy smolom Matea Terlević

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini