PRIPREMA MODELA ZA FOTO SNIMANJE

IN DIS FORM U HUIU: Učenice Strukovne škole stvarale modnu priču

| Autor: Lara BAGAR
(D. ŠTIFANIĆ)

Da bi vidjeli kako kreativni proces izgleda na terenu, odnosno u studiju, već treću godinu za redom učenici Strukovne škole Pula, smjer kozmetičara i frizera, sudjeluju u projektu IN DIS FORM, multimedijskog događaja u organizaciji HUIU (Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika) koji je i ove godine pokrenuo natječaj za mlade neafirmirane modne dizajnere.

U stvaranju ove modne priče HUIU se okrenuo lokalnim mladim kreativcima. U navedenom natječaju pozvali su učenike Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Pule koji se školuju za buduće modne dizajnere, a u samu realizaciju uključene su i učenice pulske Strukovne škole.

Proteklog su tjedna, u sklopu radionice modne fotografije IN DIS SHOOTNIG pod vodstvom modne dizajnerice i fotografkinje Ivane Tomić, buduće frizerke sudjelovale u pripremi modela za foto snimanje. Bilo je to kao na pravom modnom snimanju na kojem su učenice trećih razreda Strukovne škole aktivno sudjelovale u pripremi modela za foto snimanje.

Buduće kozmetičarke, za tu prigodu vizažistkinje 17-godišnja Erna Kuralić i Vanesa Peršić šminkale su model Antonelu Grlić pod mentorstvom Ivne Škoro, dok su frizerke Simona Rodić i Sara Flego osmislile frizure pod mentorstvom Katje Velkavrh. Učenice će sudjelovati i na završnoj reviji IN DIS FORM 25. srpnja 2019. na lokaciji Park Plaza Histria.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom