DORIJANA MOČIBOB Predstavila kolekciju "Butterfly touch"

FOTO / Svilene ljetne haljine, kao dodir leptira

Haljine su toliko lagane kao da nemaš ništa na sebi i to me asociralo na leptira, a upravo taj motiv znam često oslikavati na svili. Spojila sam svoje dvije ljubavi, kukičanje i ručno oslikavanje svile, kazala je autorica Dorijana Močibob uz predstavljanje svoje kolekcije unikatnih svilenih ljetnih haljina  

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO


Lagane su, kao dodir leptira, raznobojne, prekrasne kreacije. Utisci su to s modne revije Dorijane Močibob koja je svoju prvu kolekciju unikatnih svilenih ljetnih haljina "Butterfly touch", predstavila na terasi Vinarije Rossi u Bajkinima. U bajkovitom okruženju zelenila s pogledom na plavetnilo mora u daljini, modnu   reviju je moderirala Jelena Vitasović. Uz dobru kapljicu i originalne koktele "Un bacio di seta", osmišljene upravo u čast Montaroa i nove modne kolekcije.

U desetoj godini postojanja obrta Montaro, u Art studiju galeriji Montaro u motovunskoj Ulici Gradiziol, Dorijana Močibob svoj je brend unikatnih, ručno oslikanih svilenih šalova i marama, nakita i modnih dodataka, upotpunila tako i odjevnim predmetima.

Zapravo je prvo tražila mogućnost kako od svilenog šala, različitim načinima vezivanja, dobiti odjevni predmet. Tu je krenula ideja za ljetne haljine, a već s prvom naišla je na pozitivne reakcije. Uslijedila je druga i tada je odlučila napraviti kolekciju i nazvala je "Butterfly touch".

- Haljine su toliko lagane kao da nemaš ništa na sebi i to me asociralo na leptira, a upravo taj motiv znam često oslikavati na svili. Spojila sam svoje dvije ljubavi, kukičanje i ručno oslikavanje svile. Jako mi se svidjela upravo ta kombinacija gornjeg dijela kukičanog od satenskog ili pamučnog konca. Satenski konac puno je sjajniji i elegantniji i odlično se spaja s donjim dijelom od satena. Trenutno su u kolekciji haljine gornjeg dijela kombiniranog, neke od satenskog, druge od pamučnog konca i donjeg dijela od različitih vrsta svile, Saten, Creppe de Chine i Twill. Ukupno ih je 13 jer je to moj sretni broj, povjerila nam je Dorijana Močibob te otkrila kako su fotografije haljina za najavu modne revije snimljene u Zvjezdarnici Višnjan.

Kreativka nemirnog duha već razrađuje nove modne projekte, priprema kolekciju kaftana kao i lepršavih haljina zatvorenijeg tipa, također u kombinaciji kukičanja i svile. Svile koju oslikava posebnom tehnikom i koju sama razvija već godinama. Oslikava je kistom te jadranskom solju dobiva posebne oblike. Voli reći da na svilu prenosi svoju emociju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini