UREĐENJE DOMA

Sanitarne prostorije moraju biti praktične i funkcionalne: NEKA KUPAONICA BUDE VAŠE MJESTO ZA OPUŠTANJE

Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Ako želite da vaša kupaonica bude vesela, koristite svijetle boje. Bijelu boju preferira većina vlasnika jer se može kombinirati s drugim bojama i tako stvoriti različiti efekti

Ako preuređujete kupaonicu slijedeći neka osnovna pravila možete izvući najbolje iz svog prostora. Uvijek uzmite u obzir veličinu prostorije, u kakvom je stanju i, naravno, stil s kojim ste namjestili ostatak kuće tako da kupaonica bude u savršenom skladu s ostatkom vašeg doma. Kupaonica se može organizirati kao prostor za opuštanje, mali bijeg od rutine gdje se može uzeti predah, uživajući u našoj intimnosti.

Ne zaboravite da kupaonica mora biti praktičan i funkcionalan prostor, tako da svi kozmetički proizvodi budu pohranjeni u za to prikladni kupaonski namještaj. Ako želite da vaša kupaonica bude vesela, koristite svijetle boje. Bijelu boju preferira većina vlasnika jer se može kombinirati s drugim bojama i tako stvoriti različiti efekti. U kombinaciji s plavim, primjerice, kupaonica dobiva morski "štih", dok se u kombinaciji s crnom može stvoriti vrlo elegantan optički efekt. Opće pravilo je da je bolje ne koristiti tamne boje u malim kupaonicama ili u onima koje nemaju izravno dnevno svjetlo. Osim podova i zidova, razmislite o tome koje sanitarije mogu izgledati dobro u vašem okruženju. Kada ili tuš? Imate li dovoljno prostora za oboje, ili morate odabrati?

U većini slučajeva, kada se radi o preuređenju kupaonice, traže se ideje koje se uglavnom odnose na pločice. Međutim, postoje i druge opcije koje se mogu uzeti u obzir prije nego što se definitivno odluči kakav će biti pod naše kupaonice. Parket je, primjerice, počeo biti vrlo moderan čak i u kupaonici jer se lako čisti i zahvaljujući posebnoj vodonepropusnoj smoli može se održati tijekom vremena bez znakova propadanja. Cement i smola (koji su slični) imaju veliku vrijednost, potrebno je malo održavanja i daju okolišu vrlo drugačiju atmosferu od uobičajenih kupaonica. Beton je savršen za one koji žele kupaonicu s minimalističkim dizajnom, dok je drvo pogodnije za one koji žele klasičniju ili rustikalnu temu. Obje ove vrste podova mogu se koristiti u drugim prostorijama kuće. (Šarlota BRNČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum