NAJNOVIJE


RAZNOLIKE RADIONICE NA 16. SEASPLASHU

Od plesa, preko intuitivnog bubnjanja do videoprodukcije


 

 

 

 

 

Seasplash festival i u ovom 16. izdanju koje će se održati od 19. do 22. srpnja na tvrđavi Punta Christo posjetiteljima nudi niz besplatnih radionica od plesa, preko intuitivnog bubnjanja do videoprodukcije.

Odgovorno muziciranje

Prvi put posjetitelji Seasplash festivala moći će sudjelovati u spontanom udaraljkaškom krugu, te nešto više naučiti o vještinama potrebnima za slobodno, ali odgovorno muziciranje u skupini. Slobodni su se priključiti i ostali posjetitelji koji žele samo zaplesati uz bubnjeve. Voditelj radionice je Nino Orepić, magistar biologije, te formalno i neformalno školovani glazbenik koji ovaj festival pohodi od samih njegovih početaka. Prijave su moguće na licu mjesta.

Plesne radionice street i club stilova prvi put na Seasplash festivalu predstavit će Funkadelik plesna škola iz Zagreba. Vesna Grandeš i Fine Line Crew održat će plesne radionice iz funk, hip-hop i dancehall glazbenog stila u dnevnim satnicama festivalskog programa. Radionice će biti otvorenog i zatvorenog tipa podijeljene u tri dana festivala, od 19. do 21. srpnja. Za upis na radionicu potrebno je poslati prijavu s osobnim podacima na psfunkadelik@gmail.com.

Aerial Silk radionica vodi polaznike kroz umjetnost plesa na svili. Polaznici radionice otkrit će i upoznati važnost ravnoteže te moć, rastezljivost i fleksibilnost vlastita tijela, kao i osnove cirkuske akrobacije u zraku uz pomoć tkanina koje vise. Voditeljica radionice je Tina Križanič, mlada djevojka iz Slovenije koja se s radionicom Aerial Silka prvi puta na Seasplash festivalu predstavila prošle godine. Zainteresirani se za sudjelovanje se mogu prijaviti na licu mjesta, a radionica će se održati kroz četiri dana festivala, od 19. do 22. srpnja.

Dub Yoga

Dub Yoga sastoji se od tjelesnih vježbi, postura ili asana, relaksacije, vježbi disanja, koncentracije i meditacije. Dio radionice bit će posvećen vježbanju u paru i akrobatskoj jogi (acro­yoga). Acro­yoga je zabavan način vježbanja joge u parovima. Voditelj radionice je kineziolog Marko Antunović. Radionica je besplatna za sve posjetitelje festivala, a planirano vrijeme njenog održavanja je od 18.30 do 20.30 na krovu Punte Christo sve festivalske dane, od 19. do 22. srpnja. Prijave se obavljaju na licu mjesta.

Četvrtu godinu zaredom na Seasplash festivalu održat će se videoprodukcijska radionica. Polaznici radionice naučit će osnove snimanja i montaže videa, a tijekom festivala kreirat će i vlastiti video-uradak. Voditelj radionice je David Tešić - DMT, dugogodišnji dokumentarist Seasplash festivala. Prvi susret polaznika s voditeljem radionice bit će 19. srpnja u 16 sati. Detaljnije upute primit će putem e-maila nakon isteka roka za prijave.

Polaznici radionice Sound System kulture pobliže će biti upoznati s pojedinostima rada užeg tehničkog tima koji vodi brigu o glavnoj festivalskoj pozornici - MainSplash. Voditelj radionice je jedan od najboljih tehničara zvuka u Hrvatskoj Robert Martinović (Bamwise, Jahstice). Prvi susret polaznika i voditelja radionice bit će drugog dana festivala, 20. srpnja u 14 sati pored glavne pozornice Mainsplash. Prijave se vrše na licu mjesta.

M. RADIĆ


Podijeli: Facebook Twiter