NAJNOVIJE


POČINJE SEZONA KAZALIŠTA ULYSSES

KONCERT OTVARANJA NA MALOM BRIJUNU: Rade Šerbedžija, Zapadni kolodvor i gosti u utvrdi Minor


Moj poseban gost bit će Vlado Kreslin, izvrstan glazbenik i inače moj veliki prijatelj. Gost će biti Miroslav Tadić s violinisticom Yvette, kao i braća Teofilović, koji nastupaju dan kasnije, u subotu 14. također u utvrdi Minor. Tu su naravno i moje kćeri Milica, Lucija, Nina i Vanja. Publika može očekivati dva sata dobre glazbe, poručio je Šerbedžija

Koncert za otvorenje još jedne sezone brijunskog Kazališta Ulysses, 18. po redu, čime ovo kazalište postaje punoljetno, upriličit će se u petak, 13. srpnja, s polaskom broda iz Fažane u 20.30 sati, a nakon što brod doplovi do Malog Brijuna i publika se smjesti u utvrdi Minor, počet će koncert. Kao i svake godine, nastupit će utemeljitelj ovog kazališta, poznati glumac, pjesnik i književnik Rade Šerbedžija te bend Zapadni kolodvor iz Zagreba.

- Radujem se koncertu, a moj poseban gost bit će poznati Vlado Kreslin, izvrstan glazbenik i inače moj veliki prijatelj, što mi je posebno drago. Gost će biti Miroslav Tadić s violinisticom Yvette, kao i braća Teofilović, koji nastupaju dan kasnije, u subotu 14. također u utvrdi Minor. Tu su naravno i moje kćeri Milica, koja studira glazbu u Liverpoolu, Lucija te Nina i Vanja. Publika može očekivati dva sata dobre glazbe, poručio je Šerbedžija.

Vlado Kreslin pak ističe da se silno raduje kako zbog ambijenta, tako i zbog društva i glazbe.

- Nekoliko godina nisam bio na Brijunima, stoga mi je posebno drago što ću nastupiti u petak, bit će tu puno dobre glazbe i izvrsna atmosfera. To je spoj prijateljstva, druženja i suradnje, kazao je Kreslin za naš list.

Ovogodišnji premijerni naslov na rasporedu je 27. srpnja, a bit će na programu svakodnevno do 4. kolovoza. Riječ je o Euripidovim "Bakhama", koje će, nakon pretpremijere 27. srpnja, premijerno biti odigrane 28. srpnja.

Od 19. do 21. srpnja bit će reprizirana predstava "Antigona: 2000 godina kasnije", koja je premijerno u Ulyssesu izvedena prije tri godine. Uslijedit će brojna gostovanja, reprize, koncerti…

Kazalište Ulysses osnovali su 2001. godine glumac i redatelj Rade Šerbedžija i pokojni Borislav Vujčić, književnik i dramatičar. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter