NAJNOVIJE


ZADNJA VEČER NA POREČKOJ PEŠKERI

Rise Up finiširali nadahnuti Urban, Edo Maajka i Dubioza


Intimističkim, repertoarno homogenim nastupom Urbana i pratećeg mu sastava, suverenim nastupom Eda Maajke i njegovog suradnika Tomija, raspojasanim, uigranim dvosatnim nastupom Dubioze Kolektiv te odjavnim setom domaćeg drum'n'bass producenta i DJ-a Filipa Motovunskog, preksinoć je na porečkoj Peškeri završen Rise Up Festival, čija je ovogodišnja glavna zvijezda, britanska pop zvijezda Rita Ora, nastupila večer ranije.

Rasplesana publika

Publike je bilo nešto manje nego na koncertu Rite Ora, što je razumljivo s obzirom na donekle lošije vremenske uvjete, a i ispuhanost nakon subotnjeg općeg slavlja nakon pobjede nogometaša nad Rusima i ulaska u polufinale, izravno praćenog i na velikom ekranu na glavnoj festivalskoj lokaciji.

Utabanom zabavljačkom ska podrškom, Dubioza je otvorila koncert hitom "Volio bih", da bi zatim, ne toliko uvjerljivo, izvela nekoliko pjesama na engleskom jeziku, a potom se, zaključno s dva bisa, vratila provjerenim regionalnim hitovima.

Od uvodne "Panike" do završne "No sikiriki" , dobro raspoloženi Edo Maajka rasplesao je publiku najboljim iz svog bogatog opusa, a vrhunac nastupa, možda i večeri, bila je nadahnuta izvedba "Slušaj mater", s izvrsnom elektroničkim podlogom, profinjeno melankoličnim mantričnim sampleom.

Zavodljivi mol

U cjelini, s umjetničkog, dakako i subjektivnog gledišta, tada, na početku večeri, pred 200 tinjak ljudi, najbolji je koncert održao Urban i njegov odličan prateći bend. Hrabro konceptualan, posebno za prilike festivala na otvorenom, 75-minutni nastup Urbana odvijao se dominantno u zavodljivom molu, od uvodnih "Ruku", "Kundere (Atoma)", "Odlučio sam da te volim" i ponajbolje pjesme "Moja" do skladbi "Ako se napijem do smrti", "Kuće sjećanja", Lauferovih "Budi moja voda" i "Neba". Još da su izveli ponajbolje, a zaboravljene pjesme "Xtc" i Astronaut" s čuvenog prvog Urbanovog albuma "Otrovna kiša iz 1996. godine, nastup bi bio - optimalan. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter