"ČA SE SVE VA BRAJDAH NAJDE"

U subotu u 11 sati u kinu Valli: PREMIJERA NOVOG SPOTA BRUNA KRAJCARA

| Autor: Mladen RADIĆ

Stihovi pjesme "Ča se sve va brajdah najde" sastavljeni su od dijalektalnih naziva za razne sorte vinove loze, mahom istarskih starinskih, danas većinom izgubljenih i zaboravljenih, iako među njima ima i širom poznatih, kao što su malvazija i teran. Točnije, radi se o 84 sorte loza i sela koje je Davor Šišović skupljao širom Istre

  

U subotu u 11 sati u kinu Valli održat će se premijera spota "Ča se sve va brajdah najde" pulskog kantautora Bruna Krajcara. Premijera će se održati u sklopu tradicionalnog programa "Moje pjesme, moj film" uz prigodni domjenak.

Spot je snimala ekipa Rose arta u režiji Elizabete Ružić. Pjesma je prvi put predstavljena ove godine na Etno festu u Neumu, a svirali su i pjevali uz Bruna Krajcara i Alen Spada, Branko Sterpin, Manuel Manzin, Aldo Spada i Claudio Vlaci.

Stihovi pjesme "Ča se sve va brajdah najde" sastavljeni su od dijalektalnih naziva za razne sorte vinove loze, mahom istarskih starinskih, danas većinom izgubljenih i zaboravljenih, iako među njima ima i širom poznatih, kao što su malvazija i teran. Točnije, radi se o 84 sorte loza i sela koje je Davor Šišović skupljao širom Istre sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, a svoje je mjesto našla 2001. u knjizi "Stoljeće vina". Krajcar ju je uglazbio ove godine te premijerno izveo na Etno festu u Neumu, a nedavno je obradu - remiks pjesme producirao Marc Grabber uz gostovanje poznatog znanstvenika svjetskog glasa, Korada Korlevića koji je dao kratku analizu vina i njegovog značaja za ljudski rod.

Krajcar je, osim što je poznat kao vrstan glazbenik, još 2004. godine završio edukaciju za sommeliera te je dugogodišnji član Hrvatskog sommelier kluba, a 2008. godine pokrenuo je jedinstvenu radijsku emisiju o kulturi vina na HRT - Radio Puli, Radiodegustacija koja se i danas emitira svake srijede. Ove je godine primljen u Europski vinski viteški red te za zasluge u promocija vinske kulture postao vinski vitez.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini