GAUCHO:

U PULI OTVOREN PRVI ORIGINALNI STEAK HOUSE: Specijalitet kuće je T-BONE NA ARGENTINSKOM GRILU!

"Priča s Gauchom je krenula u koroni. Razmišljali smo što ćemo, ne bi li ponudili prvenstveno domaćima, ali i turistima, nešto inovativno po prihvatljivim cijenama. Odlučili smo otvoriti nešto originalno. Želim prezentirati i valorizirati naše pasmine, naša goveda, Simentalce i Boškarine, a ima i Angusa", kaže Zenaid Memić, vlasnik Gaucha

| Autor: Marcello ROSANDA
Steak house Gaucho

Steak house Gaucho


Iza Foruma, tek nekoliko koraka od Komunalne palače, odmah pored Orfeja, u petak navečer je otvoren prvi originalni Steak House (kuća odrezaka) u Puli. Naziv mu je argentinski - Gaucho, što u južnoameričkom povijesnom kontekstu znači "čuvar na konju velikih stada konja i goveda".

Veliki osmjeh i iskustvo

Prvo što opažamo je široki osmijeh vremešnog konobara. Odmah se zapričavamo s njim, djeluje ugodno. Takav je osmijeh najbolja vrsta dobrodošlice gostu koji prvi put zalazi u bilo koji lokal.

"Odradio sam nekoliko posljednjih sezona u Opatiji, i završit ću svoj radni vijek u Puli. Sviđa mi se ovdje. Inače sam iz Subotice, a porijeklom Imoćanin", priča nam prvi sugovornik i najnasmješenije lice Gaucha, konobar Ivan.

Nakon kratkog predjela i dva deca Prodanove malvazije, ubrzo dolazimo do konkretnog čina, glavnog jela. Dobivamo, na teškoj tavi od vulkanskog kamena, srednje pečen T-bone odrezak.

Steak house

"Ako gost ne pita drugačije, u originalu radimo 80 posto pečenu govedinu odležanu 21 dan s, naravno, posipanom krupnom soli", kažu nam. Uz takvu se mesinu, zna se, najbolje sljubljuje istarski Teran, opet Prodanov.

U rijetkim trenucima mira, uspijevamo razgovarati i s gazdom, ugostiteljem s višedesetljetnim iskustvom Zenaidom Memićem koji, osim novootvorenog Gaucha, drži i pizzeriu Piccolo porto nadomak Augustovog hrama. Ovim se poslom bavi, kaže, od malih nogu kada se ugostiteljstvom bavio u rodnoj Derventi. Cijeli je život radio s mesinom i za sebe će reći da je vrsni poznavatelj svakog dijela bilo koje životinje. Naposljetku se skrasio u Puli i ovdje ostao već, eto, 23 godine. "Svidjela mi se Pula i njeni ljudi, ona je moj drugi grad. Volim ju jer diše multikulturalnost". Memić ovdje ima i brojnu obitelj, a skoro svi su uključeni u obiteljski zanat - supruga, kćer i sin.

Steak house

Uhodana ekipa u kuhinji

"Priča s Gauchom je krenula u koroni. Razmišljali smo što ćemo, ne bi li ponudili prvenstveno domaćima, ali i turistima, nešto inovativno po prihvatljivim cijenama. Do sada smo također bili na ovoj lokaciji, već deset godina. Radili smo bosansku kuhinju. Međutim, u to vrijeme nismo mogli zapošljavati strane državljane, a bosanska kuhinja bez bosanskog kuhara jednostavno ne ide. Potom smo se okrenuli našoj, mediteranskoj kuhinji. Konačno, ove smo se godine odlučili otvoriti nešto originalno. Želim prezentirati i valorizirati naše pasmine, naša goveda, Simentalce i Boškarine, a ima i Angusa", priča Memić.

Tvrdi da treba popraviti imidž pulskog Starog grada boljim konobama i restoranima. "U koji god grad idemo, uvijek se prvo posjeti stari grad, gradsku jezgru. Ovo što trenutno Pula ima … Recimo da se može bolje". Spominje Boškarina odležanog 40 dana, opisuje svih pet stejkova koji su u ponudi, mokro i suho zrenje i svakakve druge mesne specijalitete. U kuhinji ima, kaže, dobro uhodanu ekipe, od kojih izdvaja chefa Edija Soldina.

Steak house

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum