HRVATSKO - DANSKA KOPRODUKCIJA

U BALAMA SE SNIMA FILM: Postale su mjesto na poznatom hodočasničkom putu Camino de Santiago

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
Snimanje filma The Camino u Balama

Snimanje filma The Camino u Balama


MP filmska produkcija iz Hrvatske u kooprodukciji sa Motor productions iz Danske ovog travnja i svibnja snima film „The Camino’’ na lokacijama diljem Hrvatske te u Danskoj (Copenhagen) i Španjolskoj (Santiago de Compostella). Režiju i scenarij filma potpisuje Birgite Staermose, a glavne uloge (oca i kćeri) igraju jedni od najpoznatijih danskih glumaca Lars Brygmann i Danica Ćurčić poznata lokalnoj publici po ulozi u nagrađivanom hrvatskom filmu Murina. Od domaćih glumaca angažirani su Nataša Dorčić, Nikša Butijer, Sanja Milardović, Lucija Glavić i Ivan Vukelić.

„Bitna informacija je da u prvobitnim planovima Bale nisu bile u planu za snimanje, ali na jedan slobodan dan od snimanja, redateljica i producenti su otišli na ručak u Bale te ih je toliko očarao gradić da su odlučili ipak snimiti neke scene tu“, naveo je za Glas Istre direktor filma Tomislav Tepšić.

Radnja filma prati kći i oca na poznatom hodočasničkom putu „Camino’’, gdje njih dvoje na zahtjev pokojne majke izglađuju svoj zahlađeni odnos koji su razvili tijekom godina. Na tom putu, kroz obronke i šumske puteve kao i male gradove, upoznaju druge hodočasnike te svjedočimo poboljšanju njihovog odnosa do samog kraja putovanja koje završava u Santiagu de Composteli.

Projekt se gotovo u cijelosti snima u Istri i na Kvarneru te u Zagrebu i to u periodu od 28 dana, a uključeno je preko stotinu lokalnih filmskih djelatnika.Ilustracija

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of