DANAS U 17 SATI

Tribina o nasilju, vjeri i - solidarnosti u eteru Radio Rojca

| Autor: Zoran ANGELESKI
Pitanja se postavljaju putem Facebook stranice Radija Rojc

Pitanja se postavljaju putem Facebook stranice Radija Rojc


Danas se u, s početkom u 17 sati, u programu Radio Rojca održava tribina pod nazivom "Potresi, korona i naši odgovori kulturi nasilja / Politike nenasilja, vjera i solidarnost". Slušateljima će javljanje u emisiju te postavljanje pitanja biti omogućeno putem Facebook stranice Radija Rojc.

Autor i voditelj tribine je Goran Božičević, suradnik Radio Rojca iz Buja, a na tribini sudjeluju Ana i Otto Raffai, istaknuti mirovnjaci i teolozi iz Sesvetske Selnice i voditelji udruge Regionalna adresa za nenasilno djelovanje, Sonja Kersten, medijatorica i mirovna edukatorica iz Osijeka, Julijana Mladenovska -Tešija, filozofkinja i predavačica na Visokom evanđeoskom teološkom učilištu u Osijeku te Katarina Kruhonja, liječnica i mirovnjakinja iz Osijeka, dobitnica Nagrade za ispravno življenje poznatije kao alternativni Nobel za mir.

Na tribini će se razgovarati o političkoj kulturi u kojoj živimo, o odgovornosti pojedinca, također i vjernika iz diskursa koji nije uobičajen u hrvatskom društvu. Sudionicima je polazište nenasilje, poštivanje drugoga koji je različit od nas, pogotovo ako je diskriminiran.

Sudionici će se osvrnuti na situaciju oko pandemije koja se približava svojoj prvoj godišnjici, te na potrese u Zagrebu i Baniji. Komentirat će se tamna strana naših društava koja se razotkriva ovih dana u Požegi, Sisku, Beogradu, Zagrebu i hrabrim istupima ljudi poput Milene Radulović i Josipa Viteza. Otvaraju se pitanja: "Kakvi smo kao pojedinci, kao vjernici ili nevjernici, kao društvo? Jesmo li solidarni samo u situacijama elementarnih nepogoda i razotkrivenih afera, a šutljivi, isključivi i ksenofobni u svim ostalim? Kakve su to politike nenasilja? Što možemo učiniti da nasilja oko nas i u nama samima što manje bude?".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom