VRIJEDNO PRIZNANJE

Studio Tumpić/Prenc s projektom "Latini" nagrađen na dodjeli prestižne IdejeX

| Autor: Aleta BRATTONI

Nakon što je projekt "Latini" Studija Tumpić/Prenc prepoznat od strane stručnjaka i prošle godine okrunjen nagradom Red Dot: Best of the Best, ovog je četvrtka osvojio i prestižnu nagradu, IdejuX.

Radi se o nacionalnom natjecanju kreativnosti na kojem se već deset godina natječu agencije sa svojim kreativnim idejama, a Studiju je dodijeljeno srebro u skupini Best on Market u segmentu hrane.

Studio Tumpić/Prenc

Izbor najboljih projekata u industriji tržišnih komunikacija niz se godina održavao na Danima komunikacija u Rovinju, koji su zbog krizne situacije odgođeni. Ove se godine tako glasalo online, dok je publika iz svojih naslonjača imala priliku pratiti proglašenje pobjednika uživo na Facebook stranici festivala.

Među pobjednicima pronašao se i rovinjski Studio kojega čine Anselmo Tumpić, kreativni direktor, Sara Prenc Opačić, account direktorica, te Anton Licul Grk. Od 2017. godine, od kada je Studio pokrenut, sa svakom stepenicom njihova stvaralaštva nižu brojna postignuća.

"Zahvalni smo žiriju što je prepoznao kvalitetu našega rada, kao i klijentu s kojim imamo iznimno dobar odnos i koji je vjerovao našoj ideji. On nam je ispričao svoju priču zahvaljujući kojoj smo došli do ideje za njihov proizvod, a koja, osim specifične priče njihove obitelji, govori i o našem poluotoku iz prošlosti. Veliko je zadovoljstvo to uspjeti prenijeti dizajnom etikete maslinova ulja", navodi Anselmo Tumpić.

Svoj su rad za "Latine" prikazali kratkim videom u kojem su ispričali stoljetnu obiteljsku priču ovih proizvođača maslinovog ulja. Naime, predak vlasnika radio je u polju kod istarskih Talijana, takozvanih Latina. Jednom je prilikom kao dnevnicu dobio kariranu košulju, ondašnju rijetkost, stoga su ga mještani prozvali Latinov, a ime se zadržalo generacijama.

Studio Tumpić/Prenc

Kako bi boca maslinovog ulja dobila svoj povijesni kontekst, iz Studija su dizajnom ispričali upravo tu priču. Bocu su "obukli" u kariranu košulju, čime je ona postala svojevrsni portret vrijednosti proizvoda ove obitelji. Njegovu izvornost i kvalitetu naglašava i etiketa zataknuta u džepić košuljice, ističući kako je ovo maslinovo ulje tretirano s posebnom pažnjom, a od polja do gotovog proizvoda došlo je uz puno truda i rada upravo ove obitelji, obitelji Latinova.

Pri stvaranju ovog projekta, pazili su na sve njegove aspekte, od konceptualnog pristupa, preko traženja savršene ideje i idealnog načina njene prezentacije klijentu, pa do traženja materijala i krajnje izvedbe.

"Projekt je lokalnog karaktera, podržava malog, lokalnog proizvođača, a vjerujemo kako svaka naša nagrada može biti od pomoći i samome klijentu", zaključuje Sara Prenc Opačić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of