IDEALAN NAJBOLJI PRIJATELJ

Stručnjaci otkrili koja je idealna pasmina ovisno o vlasniku: Za one lijene, za tinejdžere, za klince...

| Autor:  Sanda MILINKOVIĆ

Prilikom odabira psa postoje mnogi čimbenici o kojima treba razmisliti.Za mnoge ljude je pas najbolji prijatelj o kojem sanjaju otkako su bili djeca. Obožavatelji pasa vjerojatno imaju problem s odabirom svog budućeg članak kućanstva iz jednostavnog razloga - apsolutno svi su divni.

Prilikom odabira psa postoje mnogi čimbenici o kojima treba razmisliti. Iako svaka pasmina vrlo brzo postaje čovjekov najbolji prijatelj, nemaju svi jednake vrline (ili mane). Različite pasmine imaju i različite potrebe, a neke bi vas mogle i iznenaditi.

Prije nego li se odlučite za neku posebnu pasminu, pažljivo istražite je li tom psu potrebna posebna dijeta, poseban režim treninga ili ima problema s disanjem. Neki psi vole biti na otvorenom čime pobjeđuju vlastitu anksioznost, a neki više vole ležati u stanu i mirnije su naravi.

Veterinarka dr. Angela Philliips (Inner West Veterinary Hospital) i voditeljica skloništa u Sydneyju, Ellie Siemsen, za News su pojasnile različite pasmine i "mješance" te razlučile koji je idealan za vas.

Za obitelji s malim klincima

"Pudlice su vrlo dobre s malenom djecom", kaže Philips dodajući da pod pudlice spadaju i vrste maltipoo te cockapoo. Kaže da su jednostavnije za kontroliranje, manje se "linjaju" i općenito su dobrog temperamenta i prirode. Dodala je da obitelji s djecom moraju imati na umu s koliko vremena raspolažu prilikom uzimanja psa. 

"Imate li nešto poput malenog Jacka Russella, on je divan pas, ali ako nemate vremena voditi ga u park i trenirati zbog vlastitih obveza, to nije idealan pas za vas", napominje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter