Pula je glazba

STESI DALLE TESI Online razgovori o glazbi

| Autor: Vanesa BEGIĆ
S lanjskog "Stesi dalla tesi"

Ovu online "Svečanost znanja" koju su organizatorice, pulska arhitektica Renata Jelenić te Adriana Migliucci iz Rima, talijanska kulturna djelatnica nazvale "Pola è musica" (Pula je glazba), na programu je petak, 5. lipnja u 18 sati na platformi Zoom

Nakon što je u listopadu prošle godine u Puli održana manifestacija "Stesi dalle tesi" (doslovno "Oboreni od diplomskih radova") iliti Svečanost znanja, gdje su osobe iz raznih segmenata i domena djelovanja predstavljale svoje diplomske radove, ova se manifestacija u ponešto drukčijoj varijanti nastavlja online u petak.

Ovu online "Svečanost znanja" koju su organizatorice, pulska arhitektica Renata Jelenić te Adriana Migliucci iz Rima, talijanska kulturna djelatnica nazvale "Pola è musica" (Pula je glazba), na programu je petak, 5. lipnja u 18 sati na platformi Zoom. Predviđeno trajanje programa je dva i pol sata.

- Naši gosti predavači bit će prof. Laura Čuperjani, Luka Demarin, Srđana Đokić, Ina Cerovečki i Denis Goldin. Prva Svečanost znanja koju smo u listopadu uspješno održali u Galeriji Cvajner, s ciljem revalorizacije nerijetko zaboravljenih diplomskih radova, bila je poticaj za redovno održavanje događaja koji spaja originalne priče sa strašću za razmjenom znanja. Pri organiziranju prve Svečanost, posvećene kulturnom razvoju Pule, već smo na umu imali nove teme za nove događaje, pa je tako na red došla i glazba. Drugi je susret naslovljen "Pula je glazba" (Pola è musica). Posvetili smo ga glazbenom razvoju Pule posljednjih desetljeća. Gosti predavači bit će talentirani uspješni glazbenici koji nesebično doprinose kulturnom uzdizanju grada na najvišu razinu: sveučilišna prof. Laura Čuperjani, mladi glazbenici Luka Demarin, Srđana Đokić i Ina Cerovečki i prof. francuskog roga i internacionalno afirmirani DJ Denis Goldin, kazale su organizatorice.

Gosti će se osvrnuti na svoje studentske dane, temu diplomskog rada i njegov utjecaj na poslovni put, a također svojim savjetima pomoći će i mlađim generacijama.

- Iako je srž naših susreta druženje uživo, slijedom nedavnih okolnosti vezanih za koronavirus pronašli smo alternativno rješenje. Moderna tehnologija i sve veća popularnost online radionica i webinara nadahnule su nas da pokrenemo naše druženje online i tako nastavimo njegovati ljudsku potrebu za pripadnošću i zajedništvom. Sudjelovanje je besplatno, ali mjesta su limitirana. Za sudjelovanje nam se javite na našoj Facebook stranici, kazala je Renata Jelenić.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum