VJETAR U LEĐA

Sedam navika sretnih i uspješnih žena koje želimo usvojiti

| Autor: Portal NoviList.hr
(Foto: Pexels)

(Foto: Pexels)


Usvoji zdrave navike koje će ti pomoći da pronađeš svoje mjesto pod suncem i postaneš najbolja verzija sebe

Svatko od nas suočava se sa lošim danima, neuspjesima i trenucima u kojima se osjećamo kao da nikada nećemo postići ono što želimo. No upravo su takvi trenuci i stav koji zauzmeš prema njima ono što ćete izgraditi kao osobu. A uspješne žene, one koje su zadovoljne sobom i osjećaju se dobro u svojoj koži složne su u jednom: usvajanje i pridržavanje zdravih navika put je do zdravog, sretnog i ispunjenog života.

Bez obzira što za tebe znači uspjeh, ovo su navike sretnih i uspješnih žena koje će ti pomoći da pronađeš svoje mjesto pod suncem i postaneš najbolja verzija sebe.

1. Rano se bude

Znaš li da ova naizgled sitna promjena uvelike može utjecati na tvoju kvalitetu života? Rano buđenje zajednička je navika svih uspješnih žena – na taj način održavamo zdravi ritam i postavljamo temelje za uspješan i produktivan dan. Ako spadaš među spavalice koje se nikako ne mogu rano ustati, posluži se trikom i stvori neki svoj mali ritual opuštanja u ranim jutarnjim satima kako bi ti dan započeo na najbolji mogući način.

2. Imaju jasne ciljeve

Želiš li napredovati i biti zaista sretna sama sobom i svojim životom, tada se moraš potruditi to i ostvariti, jer sreća, baš kao i uspjeh nikome ne pada s neba. Postavi si jasne ciljeve svakog dana koji će te motivirati da ostvariš svoje snove.

01

3. Odvajaju vrijeme za sebe

Ovo je važna i često zanemarena navika koju često zaboravljamo u užurbanim i stresnim danima. Odvoji vrijeme za sebe, bez obzira koliko si zaposlena tijekom dana. Stvori neki svoj mali ritual poput kupke, tjelovježbe ili odlaska na manikuru i počasti sebe sa pola sata opuštanja na način na koji tebi odgovara. Na taj način ostaješ povezana sa samom sobom i pokazuješ sebi ljubav i poštovanje koje tražiš od drugih.

4. Postavljaju si izazove

Jedna od važnih navika uspješnih žena jest postavljanje novih izazova i učenje novih stvari. Želiš li rasti i razvijati se, tada je važno da si uvijek postavljaš nove granice i nove izazove. Nemoj izgubiti svoju dječju radoznalost jer ona će ti dati motivaciju da uvijek guraš naprijed.

02

5. Nikada se ne omalovažavaju

Ljubav prema sebi iznimno je važna. Jedna od najvećih zamki u koje možemo upasti jest omalovažavanje samih sebe. Naravno, svatko ima loš dan, ali način na koji se postaviš prema neuspjesima (koji su sastavni dio života) jednako je važan kao i način na koji pristupaš svojim uspjesima. Zaustavi tok negativnih misli i podsjeti se na svoje kvalitete i snage jer takav je stav temelj za izgradnju sretnog života.

6. Smiju se sebi

Sretne žene u stanju su se nasmijati sebi i svojim pogreškama. Ako sebe shvaćaš previše ozbiljno, stvarat ćeš si dodatni pritisak koji najčešće vodi razočaranju. Nasmij se – svojim pogreškama, svojim frustracijama, teškim situacijama, pa čak i osobama koje su te povrijedile. Samo se nasmiješi - i dan će postati bolji.

03

7. Slave svaku svoju pobjedu

Budi sama sebi najveća podrška. Proslavi svaku, pa i najmanju pobjedu, bez obzira koliko se drugima činila nevažna. U životu je vrlo važno naučiti se oslanjati na sebe i svoje snage jer jedino na taj način možeš rasti i stvarati svoju sreću. Potiči samu sebe i uči se oslanjati na sebe u svakoj situaciji u kojoj se nađeš: to je najbolje što možeš učiniti za sebe. Jer jednom kad dođeš do cilja, osvrnut ćeš se i s osmijehom pomisliti kako je iza tebe zaista čarobno i posebno putovanje, jer je bilo - tvoje. A tada je vrijeme za novo, još ljepše poglavlje. 

topolindra

Foto: Pexels, Unsplash

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom