TIK DO MORA

ŠAKA U OKO: Bizarna kamena kuća iz oglasnika postala viralna

| Autor: Glas Istre
(Foto Njuškalo)

(Foto Njuškalo)


Na Njuškalu je objavljen oglas za jedan apartman na Pagu koji je vrlo brzo postao viralan, piše Telegram. Doduše, razlog bi se teško mogao dopasti prodavatelju. Građevina s fotografije jednostavno je plastičan primjer tužne priče o nakaradnoj devastaciji naše obale.

Apartman se nalazi u nelijepoj, glomaznoj zgradi izgrađenoj u prvom redu do mora, tik do plaže i nekih 2,5 kilometara od centra grada Paga.

“Prvi red do mora, u dvorištu je bazen. Iz dvorišta se spušta direktno na plažu”, stoji u oglasu za apartman od 96 četvornih metara u prizemlju koji se prodaje za 173.000 eura. No ni argumenti iz navedenog opisa nisu ponukali ljude na pozitivne reakcije.

“Arhitekt ju je dizajnirao u Minecraftu”, jedan je stotinjak komentara građana od kojih se mnogi pitaju “kako je ovo dobilo građevinsku dozvolu”. Facebook komentatori primijetili su i kako otvori za balkone izgledaju kao bizarne sunčane naočale, a instalaciju u lijevom kutu naslovne slike opisuju kao “lavor na dimnjaku”.

Inače, na istoj adresi registriran je i hotel Biser, o kojem se dosta pisalo prije četiri i pol godine kada je vlasnik, Pero Jelinić, nastradao. Kako je izvijestila većina medija, taj hotelijer koji je 70-ih doselio na Pag i izgradio Biser, u siječnju 2018. poginuo je u lovu u Africi.

Silno se veselio da će svoju lovačku sobu, koja se također pojavljivala u medijima, obogatiti najpoželjnijim trofejom – lavom, no završilo je tragično.

Apartman koji je sada u oglasnicima, u vlasništvu je obitelji Jelinić, a sudeći prema fotografija sa službenih web stranica hotela, zgrada s apartmanima naslonjena je na spomenuti hotel Biser

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini