Ilustracija
Predstojećeg vikenda u Rovinju se održava novo, proljetno izdanje jedinstvene gourmet manifestacije "Putevima rovinjskih delicija" koja iz godine u godinu, sasvim opravdano, privlači sve veći broj posjetitelja, gurmana i ljubitelja autohtonih istarskih specijaliteta. Od 7. do 14. svibnja neki od najpoznatijih rovinjskih restorana posebno za ovu prigodu spremat će poznate lokalne specijalitete sačinjene od autohtonih namirnica ovog kraja, a posjetitelji će moći kušati i domaća vina lokalnih vinara.
U ponudu su uključeni Brancin da Nino, Graciano, Fortuna, Dream, Santa Roma i Štorija, sa svojim ribljim i mesnim menijima po promotivnim cijenama. Renomirani chefovi pripremat će domaće pljukance s morskim plodovima, crni rižoto od sipe, bakalar i carpaccio od tune, teleće odreske u umaku od šparoga, punjeni svinjski file sa pršutom i sirom, istarske fuže s pilećim žgvacetom i još mnogo vrhunskih delicija. U menije su uključena i vrhunska domaća vina koja se odlično sljubljuju s tradicionalnom istarskom kuhinjom.
Udruženje obrtnika Rovinj, Turistička zajednica grada Rovinja i turistička kompanija Maistra udružili su svoje snage i osmislili ovu neodoljivu gourmet priču.
Navedene delicije moći će se kušati po promotivnoj cijeni od 140 kuna po meniju.