WHATEVERCLICKS

RITAM BANERJEE Poznati indijski fotograf koji je fotografirao brojne poznate i slavne i objavljivao u najpoznatijim svjetskim časopisima, u svoj PROJEKT NA DALJINU UKLJUČIO DVOJE POREČANA

| Autor: Mladen RADIĆ
Anna Aigner u projektu WhateverClicks, jedini je model kojeg je Banerjee kontaktirao iz Hrvatske (Ritam Banerjee)

Anna Aigner u projektu WhateverClicks, jedini je model kojeg je Banerjee kontaktirao iz Hrvatske (Ritam Banerjee)


Anna i ja smo slavnom fotografu Banerjeeu bili zanimljivi budući da smo umjetnički par koji se bavi slikarstvom, interijer dizajnom, fotografijom, a Anna je radila u prošlosti često i kao fotomodel, a Banerjee ju je primijetio putem web stranice koja posreduje kontakte fotografa i modela, objašnjava Sebastijan Vojvoda * Zbog nemogućnosti putovanja u trenucima aktualne krize, sessione su zajedno odradili putem videopoziva mobitelom na aplikaciji Whatsapp

Poznati indijski fotograf Ritam Banerjee koji je fotografirao poznate ličnosti od Brada Pitta, Dalaj Lame, Vina Diesela, Toma Cruisea, Andyja Serkisa, Kyle Minogue i drugih nedavno se u sklopu projekta WhateverClicks povezao sa Sebastijanom Vojvodom i Annom Aigner iz Poreča te putem WhatsApp aplikacije na daljinu napravio više snimaka. Cilj projekta je da se s raznim modelima iz svijeta poveže kreativnošću u doba korone.

Banerjee smatra kako je cijela priča promocija za Poreč i Istru u smislu kreativnih kanala kojima se umjetnici povezuju i kako traže specifičnosti izraza te su na specifičan način u trenutku globalne pandemije povezani bez obzira na tisuće kilometara odvojenosti. On ističe da kao što se čovječanstvo razvija, razvija se i način komuniciranja, a njegova je želja bila da iskoristi ovo vrijeme za umjetničko stvaranje, ignorirajući ograničenja resursa i prostora te da podijeli sa svijetom nešto lijepo stvoreno zajedničkim radom. Njegova je namjera nadahnuti i utjecati na čovječanstvo pretvarajući negativu u pozitivu.

foto

Anna Aigner (Ritam Banerjee)

S Annom Aigner se povezao kada je na netu našao njen profil, dok je Sebastijan Vojvoda sa svoje umjetničke strane omogućio da se suradnja iznimno lako provede u djelo.

- Anna i ja smo Banerjeeu bili zanimljivi budući da smo umjetnički par koji se bavi slikarstvom, interijer dizajnom, fotografijom, a Anna je radila u prošlosti često i kao fotomodel gdje ju je Banerjee primijetio putem web stranice koja posreduje kontakte fotografa i modela, objašnjava Vojvoda.

Zbog nemogućnosti putovanja u trenucima aktualne krize, sessione su zajedno odradili putem videopoziva mobitelom na aplikaciji Whatsapp, zbog čega su fotografije ispale malo mutne i zrnate.

foto

Anna Aigner (Ritam Banerjee)

Vojvodina partnerica i zaručnica Anna Aigner jedini je model kojeg je Banerjee kontaktirao iz Hrvatske, a tu su još i modeli iz Belgije, Kenije, SAD-a, Bugarske, Ujedinjenih arapskih emirata, Ujedinjenog kraljevstva, Irske itd. Do sada je fotografirao više od 40 modela.

Radovi nastali na daljinu se mogu pogledati na Banerjeeovom Instagram i Facebook profilu gdje su fotografije Ane objavljene s drugim modelima iz cijelog svijeta.

foto

Brad Pitt u oku kamere (Ritam Banerjeea)

Ritam Banerjee otišao je 1996. studirati fotografiju u indijskom Puneu i već su prve fotografije koje je napravio objavljene u lokalnoj ediciji vodećeg indijskog časopisa Times of India. Nakon Punea odlazi u Mumbaj, indijski glavni financijski grad Mumbaj, "grad snova" no ujedno i grad prepun kontrasta. Putujući svijetom imao je prilike raditi za brendove kao što su Audi, M.A.C, Hermés, Elizabeth Arden, Mercedes-Benz, Ford, Disney, Incredible India, Hershey's, Christian Louboutin, Royal Enfield, Unilever and McDonald’s i drugi. Radio je i za najpoznatije svjetske kompanije kao što su General Electric, Siemens, HSBC, Citigroup, Tata Steel, Procter & Gamble, Johnson & Johnson, Accenture, Bosch, Deutsche Bank, Novartis, Roche, Barclays Bank, State Bank of India, ABB, Nike, Microsoft, Citibank, Shell, Volkswagen. Fotografije su mu objavljivane u časopisima kao što su Vogue, National Geographic, Forbes, Rolling Stone, The New York Times, Cosmopolitan, People, Marie Claire, Bloomberg Businessweek, Stern, The Observer, Reader's Digest, L'espresso, India Today, The American Lawyer, Outlook Traveller, The Daily Telegraph, WSJ, The Financial Times, The Guardian, The Washington Post, Bild i mnogim drugima. Iza njega su brojne izložbe i sudjelovanja na raznim seminarima.

foto

Dalaj Lama s članovima indijskog kriket tima Chennai Super Kings (Ritam Banerjee)

Za razliku od spomenutih fotografija koje je objavio na Facebooku i Instagramu i koje su snimane na daljinu, njegove fotografije koje se mogu pogledati na ritambanerjee.com su druga priča. Jasne su i oštre, s puno detalja, ponekad i puno boja te često izražene atmosfere koja se osjeća neovisno radi li se o portretima, aktovima, modnoj, putopisnoj, industrijskoj, korporativnoj ili reportažnoj fotografiji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of