body building prvenstvo

Puljanke Nina Glavina i Majda Vasić EUROPSKE VICEPRVAKINJE U BODYBUILDINGU

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ

Stvarno smo osvojili puno medalja, ali iza njih stoji i puno truda i odricanja. Iako smo možda klub iz malog grada, imamo puno natjecatelja koji se međusobno bodre i motiviraju i samim time rezultati ne mogu izostati, rekla je vlasnica pulskog Mornara i trenerica pozinga Katarina Fištrović Sanković

Na nedavno održanom Europskom prvenstvu u fitnessu i body buildingu u španjolskom gradiću Santa Susanna Puljanke Majda Vasić i Nina Glavina iz pulskog Body building kluba Mornar iz Pule - osvojile su čak tri medalje, dvije srebrne i jednu brončanu! Naime, Majda Vasić natjecala se u dvije kategorije te osvojila drugo mjesto u master bikini fitness kategoriji, dok je u seniorskoj bikini fitness kategoriji došla treća. Nina Glavina zauzela je drugo mjesto u seniorima, u wellness kategoriji. 

gg

Piralić zlatni masters

Međutim, valja napomenuti da je to bio samo nastavak sjajnog niza s jesenskih natjecanja, ne samo ovih bodybuilderica, već i ostalih članova iz istog kluba koji su samo tjedan dana ranije sudjelovali na prvenstvu Hrvatske u body buildingu u Čakovcu odakle su se vratili s čak pet medalja.

Majda Vasić u Čakovcu je obranila prošlogodišnju titulu i ponovno osvojila prvo mjesto u seniorima u bikini fitness kategoriji. Zlatko Piralić osvojio je pak zlato u masters body building kategoriji. Mirela Martinović osvojila je drugo mjesto u wellness kategoriji. Marina Kecman osvojila je treće mjesto u body fitness kategoriji, a Nina Glavina u Čakovcu je osvojila treće mjesto u wellness kategoriji. Sveukupno je ovaj pulski klub na državnom i europskom prvenstvu osvojio čak osam medalja, a vlasnica kluba i trenerica pozinga Katarina Fištrović Sanković nije krila zadovoljstvo.

- Stvarno je to puno medalja, ali iza njih stoji i puno truda i odricanja. Iako smo možda klub iz malog grada, imamo puno natjecatelja koji se međusobno bodre i motiviraju i samim time rezultati ne mogu izostati. Među njima je, valja reći i to, jedna zdrava konkurencija, međusobno se uspoređuju i trude dostići jedan drugoga, bore se i nema 'neću' i 'ne mogu'. Ako netko zabušava, odmah ih drugi 'tjeraju' na treniranje. Trenutno, uz ove, spremamo još tri nove natjecateljice, kaže nam Fištrović Sanković. 

gg

Pripreme za Svjetsko

Zadovoljstvo nije krila niti Majda Vasić koja je obranila prošlogodišnji državni naslov u bikini fitness kategoriji te još jednom i na Europskom prvenstvu potvrdila da je u izuzetnoj formi koju su prepoznali i međunarodni suci.

- Je, bilo je lijepo, pogotovo u Španjolskoj, a sada si uzimam odmor do 2021. godine. Neću ići na Svjetsko prvenstvo sada u studenom, jer mi je preblizu i ne bih se mogla spremiti kako želim, tako da ću krenuti s pripremama za još bolju formu kako bi u 2021. godini na proljeće mogla izaći ponovno na državno, a potom i na europsko prvenstvo, a najesen i na svjetsko, kaže nam Vasić.

Nina Glavina, međutim, već za nešto više od mjesec dana putuje na Svjetsko prvenstvo ponovno u Španjolsku, želeći što bolje iskoristiti svoju odličnu formu.

gg

- Prvi puta sam bila na europskom prvenstvu i moram priznati da mi je bilo opuštenije i ljepše nego na državnom. Možda zato što sam išla neopterećena, bez nekih očekivanja, kakva sam, međutim, imala za državno prvenstvo. Na državno sam već izlazila, ali u bikini kategoriji koja nije bila za mene i sada, kada sam promijenila kategoriju i išla u wellness, pokazalo se to kao pun pogodak, kaže nam Glavina koja nastavlja sa svakodnevnim treninzima da bi tijelo dovela u što bolju formu, a pritom je, ističe, nezaobilazna i kvalitetna prehrana koju si sama planira.

Zlatko Piralić još je jedan prekaljeni pulski body builder koji se može pohvaliti s čak pet titula. Osvajao je tako tri puta prvo mjesto u seniorskoj teškoj kategoriji body buildinga i dva puta u master body buildingu. Slijedeća stepenica mu je Svjetsko prvenstvo koje će se od 5. do 9. studenog održavati u španjolskom gradu Santa Susanna.

- Nastavljam sa svakodnevnim treninzima od po dva, tri sata, ponekad i dvaput dnevno, naravno da pazim na prehranu s visokim postotkom unosa proteina i reduciranim ugljikohidratima te zdravim mastima poput maslinovog i bučinog ulja te badema, ukratko nam je rekao Piralić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini