OD 30. LIPNJA DO 6. SRPNJA

PULA MUSIC WEEK: Očekuje nas vrhunska zabava uz neke od najpopularnijih svjetskih izvođača elektronske glazbe

| Autor: Glas Istre
(Snimio Duško Marušić ČIČI)

(Snimio Duško Marušić ČIČI)


Danas je u Puli održana konferencija za predstavnike medija povodom početka spektakularnog sedmodnevnog glazbenog događanja koje će biti održano u pulskoj Areni. Manifestaciju su predstavili vodeći ljudi iz organizacije Pula Music Weeka i predstavnici gradske vlasti i turističkih subjekata lokalne i regionalne zajednice: gradonačelnik Pule, dr.sc. Filip Zoričić, direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj i čelni čovjek Unilinea Boris Žgomba. Javnosti su predstavljani detalji glazbenog projekta koji ovaj četvrtak 30. lipnja započinje u Puli i trajat će narednih sedam dana.Ilustracija

(Snimio Duško Marušić ČIČI)

U ime grada domaćina javnosti se obratio gradonačelnik Pule dr.sc. Filip Zoričić koji nije propustio zahvaliti organizatorima ALDA-i i Insomniacu što će od 30. lipnja do 6. srpnja u Puli nastupiti neki od najboljih svjetskih DJ-eva.

- Grad Pula treba ovakva događanja. Efekti koji proizlaze iz ove organizacije polako izlaze na površinu, a najbolje tek slijedi. Prvenstveno u ekonomskom, turističkom i kulturnom aspektu. U naš grad se ovih dana slijevaju tisuće posjetitelja iz Hrvatske i cijelog svijeta i s razlogom s nestrpljenjem očekujemo početak festivala koji ćemo raširenih ruku dočekati ovo ljeto, ali i narednih godina. Grad Pulu i njene građane, a posebno privredu očekuju lijepe stvari i stoga smo kao domaćini iznimno sretni što imamo priliku biti dio ovako velikog događanja koje će utemeljiti položaj i turističku reputaciju našeg grada na globalnoj razini, podvukao je Zoričić.

 U ime Pula Music Weeka čiju organizaciju potpisuju najveći glazbeni promotori ALDA i Insomniac javnosti se obratio Baggi Begovic: „Detalji Pula Music Weeka su više manje poznati. Višemjesečna produkcijska realizacija dovedena je do vrhunca i u narednim danima nas očekuje vrhunska zabava uz neke od najpopularnijih izvođača elektronske glazbe. Činjenica je da izvođači koje ćemo imati priliku vidjeti tijekom narednih sedam dana predstavljaju techno line-up kakav još nije viđen u Hrvatskoj. Sada je posve jasno je da ovom organizacijom grad Pulu svrstavamo na globalnu glazbenu scenu. Pula time postaje neizostavna lokacija za okupljanje ljubitelja elektronske glazbe iz cijeloga svijeta, a svim posjetiteljima ćemo pružiti doživljaj koji spaja glazbu s vrhunskim tehnologijama. Jedna od najupečatljivijih karakteristika definitivno je vizualna umjetnost i lightshow koji će pratiti svaki od nastupa i koji svojom vizualnom atraktivnošću dovodi doživljaj na najvišu razinu. Očekuje nas festival koji će posjetiteljima dati nesvakidašnju jedinstvenu dimenziju i nezaboravno iskustvo“.

 Okupljenima se obratila i Sanja Cinkopan Korotaj ispred turističke zajednice grada Pule. „Grad Pula će ovim događanjem osim svojih povijesnih aspekata etablirati i novu razinu percepcije turističke scene na regionalnoj, ali i globalnoj razini. Ovakva događanja su u turističkom smislu mijenjala i podižu kvalitetu turističke ponude i privlače novu publiku. Samim time očekujemo da će Pula Music Week biti jedan od predvodnika transformacije grada Pule na novu razinu čime ćemo u ovoj i narednim sezonama integrirati povećan turistički promet. Na nama, turističkim djelatnicima je da iskoristimo ovakva događanja i omogućimo dodatni rast grada koji će kroz turistička ostvarenja omogućiti dodatne ekonomske aspekte, ali i rast na svim drugim razinama“.Ilustracija

(Snimio Duško Marušić ČIČI) 

- Festival koji počinje u četvrtak će dodatno obogatiti, ali i učvrstiti Hrvatsku na turističkoj mapi svijeta. Hrvatska ima tu priliku da osim naglaska na prirodne ljepote koje krase našu zemlju pozicionira svoj turistički proizvod i na sveobuhvatnim, iznimno atraktivnim događanjima koja se ovdje događaju. Istra i Hrvatska godinama grade svoj položaj prateći globalne trendove i danas slobodno možemo konstatirati da smo prema količini globalno zanimljivih događanja u samom vrhu globalne turističke scene, rekao je Boris Žgomba.

U Puli će tijekom sedam dana, počevši od ovog četvrtka slijediti glazbena događanja tijekom kojih će nastupiti neki od vodećih DJ-a. Festival započinje nastupom južnokorejske atrakcije Peggy Gou. Slijede nastupi Solomuna, britanskog producentskog dua Disclosure, Tale Of Us, Borisa Brejche, Charlotte de Witte, a kao šlag na tortu slijedi spektakl posljednjeg dana događanja kada posjetitelje očekuje nastup Black Coffeea, izvođača čiji je album ovogodišnji osvajač Grammyja u kategoriji najboljeg plesnog albuma elektronske glazbe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini