PULA MUSIC WEEK

NOVI DETALJI O SPEKTAKLU U ARENI: Prvog dana velik interes za ulaznice. Pula i Istra na putu da postanu stalna točka na mapi velikih ljetnih evenata. Dolaze Južnokoreanke

| Autor: Milan Pavlović
Boris Breicha, jedan od headlinera na Pula Music Weeku

Boris Breicha, jedan od headlinera na Pula Music Weeku


 Sedmodnevni glazbeni spektakl elektronske glazbe "Pula Music Week" koji će se krajem lipnja i početkom srpnja održati u pulskoj Areni, od jučer je i službeno oglašen na internetskim stranicama jednog od vodećih svjetskih glazbenih promotora, nizozemske ALDE. Novi i inovativni projekt kojeg ALDA realizira u suradnji sa svojim američkim partnerom Insomniacom našao se uz bok već najavljenim, velikim glazbenim eventima u Amsterdamu, Rotterdamu, Bukureštu, Malti ili Ibizi.

 ALDA i Insomniac organiziraju godišnje više od 400 evenata koji privuku više od 9 milijuna posjetitelja. Radi se o dvadesetak zemalja u svijetu koje su domaćini tih velikih glazbenih događanja, a procjena je da se u lokalnim ekonomijama zahvaljujući njima u pet godina okrene više od 2,5 milijarde eura. Uz globalno poznato festivalsko događanje Secret Project njihovi najvažniji projekti su Amsterdam Music Festival AMF, A State of Trance Festival, Saga Festival, New Horizons Festival i mnogi drugi.

 

Za većinu ovogodišnjih događanja koje organiziraju karte su već u prodaji, dok se za Secret Project presents Pula Music Week ulaznice još ne može kupiti, ali se putem internetske stranice ALDE već može izvršiti predbilježba za svaki od festivalskih dana, za što, prema neslužbenim informacijama, već postoji popriličan interes onih koji su s nestrpljenjem dočekali službenu potvrdu ovog događaja.

Odmah po objavi događaja počele su stizati i zanimljivosti, kojih će svakako biti pregršt u narednim danima, a jedna od prvih je da u Puli navodno živi jedna od najboljih prijateljica Južnokoreanke s njemačkom adresom Peggy Gou, koja će svojim nastupom otvoriti festival, te je svoj dolazak i upoznavanje s njom već najavilo veliko žensko društvo ove sve popularnije glazbenice, koje bi u Pulu trebalo doputovati iz Južne Koreje.

 

Ono što je isto tako vrlo zanimljivo i što čitavoj ovoj priči daje i jednu puno veću i ozbiljniju dimenziju jest činjenica da je vlasnik ALDE i Insomniaca globalni lider u industriji zabave, tvrtka Live Nation, koja organizira glazbene turneje doslovce svih najvećih glazbenih zvijezda današnjice. Dolazak Live Nationa u Hrvatsku je, kažu dobri poznavatelji odnosa u svijetu zabave, ravan tome da u zemlju dio svog posla donesu Apple ili Boeing.

 

U Pulu bi na ovo događanje ovoga ljeta mogao stići i većinski vlasnik Insomniaca Pasquale Rotella, čovjek koji je prema Forbesu jedan od pet najutjecajnijih ljudi svjetskog show businessa, koji je do nedavno bio u braku s glumicom, manekenkom i nekadašnjom Playboybojevom zečicom Holly Madison. U svakom slučaju, VIP gostiju iz svih dijelova svijeta u tih sedam dana u Puli ne bi trebalo nedostajati, kao ni posjetitelja kojih bi prema procjenama organizatora moglo biti i do sto tisuća.

 

Na kraju recimo i to da se već naveliko priča o tome da bi Pula i Istra trebali postati stalna točka na mapi velikih ljetnih evenata ovih glazbenih promotora, te da bi, premda za to zasad još nemamo službenu potvrdu, uspjeh ovog prvog izdanja osigurao potpisivanje višegodišnjeg ugovora o suradnji s lokalnim partnerima.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater