KOZMETIKA S MAŠNOM

PRIJATELJICE MERI PINCAN I MONIKA CUKON ZAJEDNO SU USPJELE: S "kemijanjem" su započele u kuhinji, a danas SAPUNE, MIRISE I KREME IZVOZE DILJEM SVIJETA

| Autor: Lara BAGAR

Nakon četiri godine poslovanja danas kozmetičke proizvode izvoze u Francusku, Belgiju, Italiju, prodaju u Pragu i ostalim europskim gradovima. Trenutno su u pregovorima za Kinu. Zapošljavaju četiri zaposlenice, a do ljeta planiraju zaposliti još četiri

Kad su Puljanke Meri Pincan i Monika Cukon prije četiri godine sa samo dvije tisuće kuna i bez kredita krenule u proizvodnju Nashe kozmetike nisu ni pomišljale da će se nakon par godina njihove kremice, mirisi i sapuni tražiti po cijelom svijetu. Ono što je bila dječja igra ovih dvaju prijateljica od malih nogu igrom sudbine ili božice fortune postalo je njihov pravi posao.

foto

- Od malena smo stvarale mirise. Imale smo oko deset godina kada smo u mojoj sobi, na prozoru proizvodile mirisna ulja od ruže koju smo močili pa stavljali u alkohol, prisjeća se Monika dječjih igara kada nisu ni sanjale da će nekoliko desetljeća kasnije opet igrati s kremicama i mirisima, ali ovaj put za ozbiljno.

Onda su ih malo, kako to biva, životi udaljili. Monika je radila u kozmetičkom salonu, Meri u Italiji. Stekle su novu obitelj, djecu i u jednom su se trenutku vođene energijom kakvu samo imaju horoskopski strijelci, ove dvije prijateljice koje dijeli samo jedan dan pri rođenju, odlučile proizvoditi kozmetiku.

- Nismo razmišljale puno, krenule smo proizvoditi nešto što nam se sviđa, a to je bila kozmetika, pričaju o počecima. Nakon četiri godine još uvijek se čude kako su se uopće upustile u taj poduhvat. Monici kozmetika nije bila strana. Imala je kozmetički salon i cijeli se život educirala o tome. A Meri je bila ekonomistica. Savršen spoj za kozmetičku liniju – kozmetičarka i ekonomistica. Jedna crna, druga plava. Savršena kombinacija koja se nadopunjuje, poput jing i janga.

foto

- Mi smo kao sestre, cijeli smo život zajedno. Drugačije ni ne bi mogle raditi. Kada smo ušle u ovu priču, nismo išli iz pobuda da se obogatimo. Krenuli smo iz čiste ljubavi prema kozmetici. Nismo razmišljali daleko, to je bio put koji se sam dogodio. U početku je to bila zafrkancija, kaže Monika.

Zanimljiv naziv Nashe, ne znači ništa naše iako je naše, odnosno naš proizvod, kako možda na prvu asocira već je igra riječi.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater