"DETOX GARDEROBE"

PRAKTIČNI SAVJETI Pogledajte kako do savršeno organiziranog ormara

| Autor: P. N.

Uz ove trikove i vi možete imati organiziran i vizualno privlačan ormar

Početak godine idealno je vrijeme za organizaciju garderobe. Ukoliko ste vlasnica pretrpanog i neorganiziranog ormara, vrijeme je za takozvani 'detox garderobe' koji će vam olakšati život. Poznata britanska stilistica Susie Hasler otkriva nekoliko praktičnih savjeta koji će vam pomoći u tome.

1. Izvadite svu garderobu iz ormara

Prvi korak jest da svu svoju garderobu izvadite iz ormara i uredno ih posložite na krevet. Pažljivo pregledajte stanje odjeće – imate li komade koji su se ofucali ili poderali? Donesite brzu odluku i riješite se odjeće kojoj je prošao 'rok trajanja'.

2. Izbacite odjeću koju nosite povremeno

Sigurno čuvate u ormaru onu jednu haljinu iz 2003. godine koja će se 'možda vratiti u modu'. Riješite je se, baš kao i odjeće koju rijetko ili gotovo nikad ne nosite. I sami znate da samo stvara nepotreban nered u ormaru.

3. Zadržite samo odjeću koja vam odgovara veličinom

Kad je riječ o organizaciji ormara, najveća prepreka na koju žene nailaze jest da žive u prošlosti ili budućnosti. Bilo da žele uskočiti u traperice koje su im pristajale prije nekoliko godina ili da imaju viziju kako će izgledati u narednim godinama, na taj način postavljaju nerealna očekivanja koja dovode do razočarenja.

1

4. Koristite odgovarajuće vješalice

Tanke vješalice napravljene od žice nisu najsretnije rješenje za očuvanje odjeće. Također, drvene vješalice glomazne su i zauzimaju previše prostora. Zbog toga su plastične vješalice najbolje rješenje za organizirani ormar, a osim toga - neće vas koštati puno novaca.

5. Organizirajte svoj nakit

U kutijicu za nakit trebalo bi pohraniti samo prstenje, narukvice i naušnice. Ogrlice možete postaviti na kuku koju ćete montirati na unutarnju stranu vrata ormara ili ih jednostavno možete objesiti na vješalicu. Na taj ćete način imati bolju preglednost i donijeti bržu odluku o kreiranju svog looka.

6. Ne zaboravite na cipele!

Izvadite sve cipele iz ormara i dobro ih pregledajte. Ukoliko su oštećene ili iznošene, vrijeme je da ih izbacite iz ormara. Cipele nam se često znaju zaprljati i pokupiti nečistoće, stoga je pametno držati ih u kutijama.

7. Kategorizirajte odjeću

Svoju odjeću organizirajte prema kriterijima koji vam najbolje odgovaraju – po bojama, stilu ili primjeni. Odjeću možete podijeliti na onu koju nosite za posao, casual i sportsku odjeću i odjeću koju nosite povremeno. Ovakva kategorizacija uvelike će vam olakšati odabir.

2

... I ne zaboravite

Odjeću i obuću koje se želite riješiti nemojte bacati u smeće. Umjesto toga, odnesite u organizaciju koja pomaže osobama slabijeg imovinskog statusa. Osim što ćete se riješiti nepotrebnih stvari, uljepšat ćete nekome život.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of