ŠUMSKI NAKIT

Nevenu Radanoviću šuma je prirodno stanište BOŠKARINČICE - RUČNO RAĐENE NAUŠNICE OD ČEŠERA

Šuma je moje prirodno stanište. Kako radim kao odgojitelj u prvom šumskom vrtiću na Velom Vrhu, gdje smo stalno s mališanima vani, u prirodi, a igračke sami izrađujemo od onoga što pronađemo u šetnji, naučen sam na to da od običnih stvari i materijala izrađujem nešto novo, da svakodnevnim stvarima udahnjujem nove namjene i vrijednost, priča Neven

| Autor: Borka PETROVIĆ
Neven Radanović osmislio šumski nakit

Neven Radanović osmislio šumski nakit


Neven Radanović, rodom Zagrepčanin koji živi u Puli, osmislio je jedinstven, originalan nakit. Šumski nakit - naušnice i ogrlice napravljene od češera. Do ovog je "izuma", veli nam, došlo sasvim slučajno dok je šetao šumom.

Božićni dar za djevojku

- Šuma je moje prirodno stanište. Kako radim kao odgojitelj u prvom šumskom vrtiću na Velom Vrhu, gdje smo stalno s mališanima vani, u prirodi, a igračke sami izrađujemo od onoga što pronađemo u šetnji, naučen sam na to da od običnih stvari i materijala izrađujem nešto novo, da svakodnevnim stvarima udahnjujem nove namjene i vrijednost. Za jedne takve šetnje naletio sam na velik srušeni bor pun malih šišarki koje su mi zapele za oko. Kako se bližio Božić i razmišljao sam o tome što da darujem djevojci, u malenim sam češerima odmah vidio originalne naušnice kao dar, priča nam Neven.

S obzirom da je, radi posla, stalno u dućanima repromaterijala, točno je znao što mu treba da zamišljenu kreaciju i realizira. I tako su nakon samo par dana nastale prve naušnice za koje je napravio i originalnu kutiju te im dao ime "Boškarinčice" po istarskim nazivima za šumu - bošku, i naušnice - rinčice.

Naušnice su, ručno rađene, češeri su prvo očišćeni od smole, a potom zaštićeni od vanjskih utjecaja prozirnim lakom, kako bi bili trajniji i čvršći.

- Kada su moji prijatelji vidjeli poklon, naravno da su iste poželjeli i oni pa sam ponovno krenuo u šumu i izradio još nekoliko komada, a onda se cijela priča proširila i odlučio sam ih napraviti još te ponuditi kao originalne poklone, priča nam Neven.

Šumska ogrlica u kompletu

Kaže da je Boškarinčicama već posvetio i svoju Facebook i Instagram stranicu, a razmišlja i o tome da otvori obrt te pokrene cijelu paletu nakita šumskih motiva, izrađenog u Istri. Za sada je izradio i šumsku ogrlicu koja ide u kompletu s naušnicama. Intencija mu je, ako bude interesa, naušnice izrađivati i od plemenitih i skupljih materijala poput srebra.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater