SEDMODNEVNA CVJETNA IZLOŽBA

Na Floraartu više od 200 tisuća cvjetova


Na međunarodnoj vrtnoj izložbi Floraart na Bundeku će od 13. do 19. svibnja biti izloženo više od 200.000 cvjetova, izvjestili su u srijedu organizatori.

Floraart se na zagrebačkom Bundeku u organizaciji tvrtke Zrinjevac ove godine održava od 13. do 19 svibnja. Cvjećari iz Hrvatske i Europe ove godine izložit će više od 200.000 cvjetova, a dodijelit će im se i nagrade u 26 kategorija, izvijestili su iz Zrinjevca.

U jeku priprema za sedmodnevnu cvjetnu izložbu, u rasadnicima Zrinjevca tim od 15 vrtlara svakog dana posadi oko 12 tisuća komada sadnica.

"Priča ovogodišnjeg Floraarta počela je već u rujnu kada su naši projektanti osmislili prostor i cvjetne gredice za izložbu. Vodi se briga da sve cvatuće vrste budu u punom cvatu početkom svibnja, što znači da se sa sadnjom počelo već u veljači, a užurbano sadimo i ovih dana.", kazala je Vesna Čuljat iz Zrinjevca.

Biljke se strojno i ručno sade i spremaju u staklenike, vikendom se radi prihrana i posebni zahvati koje pojedino cvijeće zahtjeva. Budući da sve cvjetne vrste ne cvatu jednako dugo niti u istim uvjetima, sadnice se sade prema posebnom  rasporedu, a ovih dana radi se na sadnji dvije vrste biljaka, vodenika i ukrasna kadulja, kažu u Zrinjevcu. 

Floraart se u Zagrebu održava 54 godine, a prema ocjeni organizatora najveći je hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe. Izložbu posjeti više od sto tisuća posjetitelja, a u sklopu nje održavaju se i zabavni programi, edukativne radionice te natjecanja izlagača, ali i tradicionalno Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater