ODABRALI ZNALCI

MICHELINOV VODIČ KROZ CRVENU I ZELENU ISTRU: Turistička regija u kojoj je enogastronomija najjači adut


Michelin je objavio drugo specijalno izdanje vodiča za Istru. Lagan, pregledan, informativan, u praktičnom harmonika-formatu, donosi zapravo dva vodiča u jednom: crveni gastronomski i zeleni turistički, s tekstom na engleskom i njemačkom jeziku. Drugačiji je od uobičajenih Michelinovih formata prezentacije pojedinih destinacija.

Riječ je o specijalnom tiskanom izdanju kakva se inače objavljuju za značajne gourmet destinacije poput Pariza, Barcelone, Trentino Alto Adige, koji su uvršteni i u nacionalna izdanja, ali zbog svojih specifičnosti i važnosti kao teritorija i gourmet adresa, predstavljaju dodatan kvalitetan alat promocije destinacije ili regije. Michelin, dakle, prepoznaje Istru kao cjelovitu i dobro organiziranu turističku regiju u kojoj je enogastronomija najjači destinacijski adut. Vodič se može naći na turističkim punktovima po Istri, uglavnom na preporučenim lokacijama.

14 restorana s preporukom

- Doista je lijepo vidjeti među mnogim crvenim izdanjima Michelina i ono na kojem stoji istaknuto ime Istra. Ovo drugo izdanje ima i nekoliko ključnih novosti. U vodič su uvrštena dva nova restorana, umaški restoran Badi i konoba Buščina, uz sve ostale koji su zadržali jednak standard kvalitete, uključujući i restoran Monte koji je potvrdio svoju zvjezdicu. Potvrđivanje zvjezdice je posebno važan moment ne samo za restoran, nego i za cijelu destinaciju. To je jedan od ključnih kriterija za kratkoročan potencijal, odnosno evaluaciju destinacije od strane Michelina, tako da je to ustvari najznačajnija novost. Monte ima sada ulogu predstavljanja gotovo cijele destinacije Istre, kaže Denis Ivošević, direktor županijske Turističke zajednice.

Nakon "zvjezdanog" Montea, Michelinove preporuke imaju kuhinje još 14 restorana - Stancije Meneghetti, Bateline, konoba Morgan, Čok i Buščina, Hotela San Rocco i Wine Vaulta hotela Monte Mulini, Zigantea, Damira & Ornelle, Marine, Sv. Nikole, Badija, Alla Beccaccie i Pergole.

Ovogodišnja je novost i uvrštenje po 16 top vinara i maslinara koji upotpunjuju gourmet priču Istre. Na "vinskoj cesti" preporučaju se Roxanich, Kozlović, Cattunar, Veralda, Degrassi, Coronica, Trapan, Benvenuti, Kabola, Clai, Meneghetti, Matošević, Agrolaguna, Franc i Marijan Arman te Cuj. Oslanjajući se na izbor vodiča Flos Olei, "biblije za ekstradjevičanska ulja", po kojoj je Istra vodeća maslinarska destinacija u svijetu, istaknuti su Zubin, Ipša, Mate, Olei B. B., Belci, Meneghetti, Tonin, Zigante, Basiaco, Buršić, Chiavalon, Al Torcio, Agrolaguna, Grubić, Agroprodukt i Negri Olive. (Duška PALIBRK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum