MAKSIMIR

LAVOVI U ZOOLOŠKOM VRTU IMAJU KORONU. Otkriveno kako su se zarazili Leo i Ayana

| Autor: Glas Istre
Lavovi u Maksimiru (Cropix)

Lavovi u Maksimiru (Cropix)


Lavovi Leo i Ayana iz Zoološkog vrta u Zagrebu zaraženi su koronavirusom, potvrdio nam je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba, piše Jutarnji list. Kod lavova su uočeni prvi simptomi zaraze i nakon što je testiranjem potvrđena prisutnost virusa, započelo je liječenje. Ravnatelj tvrdi kako im je zarazu prenio timaritelj koji se brine o njima, a koji je naknadno testiran na virus te su rezultati pozitivni. Budući da se timaritelj brinuo za više životinja, sve koje su bile s njim u kontaktu su testiranje, a nalazi se još uvijek čekaju.

- Timaritelj je sada na bolovanju i oporavlja se. Sve su bolje i zaraženi lavovi, govori nam Skok objašnjavajući kako su lavovi višestrukim preprekama razdvojeni od posjetitelja te da ne mogu doći u bliski kontakt s ljudima koji bi omogućio prijenos zaraze, lavovi se kreću slobodno svojom unutarnjom i vanjskom nastambom.

U zoološkom vrtu je do daljnjeg na snazi novi sigurnosni protokom kojim će se zaštititi timaritelje i ostalo osoblje koje se brine o lavovima, a kontakti timaritelja s drugim životinjama su svedeni na minimum. Skok navodi kako su tijekom tri vala epidemije uspješno zaštitili životinje od koronavirusa te izražava žaljenje zbog toga što to u ovom valu nisu uspjeli.

- Nadamo se da će lavovi ostati jedine životinje u Zoološkom vrtu grada Zagreba zaražene novim koronavirusom. Budući da je u zoološkim vrtovima diljem svijeta već bilo slučajeva prijenosa tog koronavirusa s čovjeka na velike mačke, cijeli slučaj pratimo u suradnji s nadležnim ustanovama te hrvatskim i inozemnim stručnjacima, govori nam ravnatelj Skok.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini