novi podaci

Potvrđen još jedan oboljeli, zarazio se na skijanju u Austriji, sad ih u Hrvatskoj ima 15

| Autor: Portal Glas Istre

Iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, hospitalizirana u Zagrebu, javlja Novi list.

Radi se o mlađoj muškoj osobi koja je došla sa skijanja iz Austrije. Dosad je u Republici Hrvatskoj potvrđeno ukupno 15 oboljelih osoba.

Ranije danas u Hrvatskoj je zabilježen još jedan slučaj zaraze koronavirusom, oboljela osoba hospitalizirana je u OB Pula, izvijestio je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Radi se o osobi koja je došla iz Italije, zajedno s prvooboljelim pacijentom, riječ je o mlađoj osobi koja ima blaže simptome bolesti.

Odlučeno je da se pojačaju kontrole na granicama, odnosno da svaki stranac koji dolazi iz Italije obavezno ide u 14-dnevnu karantenu.

Karantene u Zagrebu, Istarskoj i PGŽ-u su u funkciji, ali nije primljena niti jedna osoba.

- Ukupno 193 ulazaka iz Italije je evidentirano danas, mnogi su se, odnosno njih 24 vratili natrag kada im je objašnjeno da će morati u karantenu.

Očekujemo od danas puno manji broj dolazaka iz Italije, kazao je ministar Davor Božinović.

Ministar Vili Beroš je kratko rekao kako je novi oboljeli bio u bliskom kontaktu s prethodno oboljelim.

- Epidemiološka slika je i dalje mirna i nema naznaka da virus slobodno cirkulira među građanima, kazao je Beroš.

Prema novim informacijama 114.422 slučaja koronavirusa u svijetu je potvrđeno, a Italija ima 1.790 više oboljelih i 97 umrlih u zadnja 24 sata.

"U Europi epidemiološka situacija nije dobra i u nizu zemalja se pogoršava, a takva je situacija i u Italiji", istaknuo je Božinović.

Mjere obavezne karantene, donesene jučer, od utorka se odnose na cijeli teritorij Hrvatske za sve koji dolaze iz Italije.

Otkriveno je i u kakvom je stanju prvi Hrvat koji je zaražen koronavirusom.

"Gospodin je cijelo vrijeme dobro, dakle svi simptomi su bili blaži.

Ono što je je da pokušavamo dobiti dva negativna uzastopna nalaza, što se još nije dogodilo", rekla je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

"Naši stožeri počeli su funkcionirati odmah na temelju jučerašnje odluke, sve mjere vezane za javna okupljanja se provode", naglasio je Božinović.

Karantene u Zagrebu, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji su u funkciji, no do sada nije primljena ni jedna osoba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of