TURISTIČKA ZAJEDNICA SREDIŠNJE ISTRE

KAMO ZA VIKEND? Podsjećamo vas na zanimljivu eno, gastro, adrenalinsku i kulturnu ponudu u središnjoj Istri - ove subote i nedjelje BESPLATNO ILI S POPUSTOM

| Autor: Davor ŠIŠOVIĆ
U drevnom Kaštelu bit će uprizorena veza Julesa Vernea i Pazina, u režiji Istra inspirita (Goran Šebelić / Cropix)

U drevnom Kaštelu bit će uprizorena veza Julesa Vernea i Pazina, u režiji Istra inspirita (Goran Šebelić / Cropix)


U Pazinu će nakon prilično dugo vremena ponovno u drevnom Kaštelu biti uprizorena veza Julesa Vernea i Pazina, u režiji Istra inspirita, i to u subotu u dva besplatna termina, u 15 i u 17 sati

Županijskoj akciji otvaranja turističke sezone s velikim se entuzijazmom pridružuje i Turistička zajednica središnje Istre, raznolikom ponudom kulturnog i eno-gastro turizma, koja će u subotu i nedjelju biti na raspolaganju posjetiteljima besplatno ili s 50 posto popusta.

U Pazinu će tako nakon prilično dugo vremena ponovno u drevnom Kaštelu biti uprizorena veza Julesa Vernea i Pazina, u režiji Istra inspirita, i to u subotu u dva besplatna termina, u 15 i u 17 sati.

Zip line preko jame

Za one željne adrenalina, zip-line preko Pazinske jame radit će za vikend produženo, od 10 do 18 sati, i nuditi spuštanje žicom preko ponora uz 50 posto popusta. Muzej grada Pazina u subotu u vremenu od 10 do 18 sati snižava cijenu ulaznice za 50 posto, a s jednakim popustom posjetiteljima se nude muzejska izdanja, odnosno knjige i katalozi.

U Draguću se za posjete otvara Kuća fresaka, a u ponudi je vođeni obilazak same Kuće fresaka u 16 sati, vođeni posjet crkvi Sv. Roka u 16.30 sati, te vođeni posjet crkvi Sv. Elizeja u 17 sati.

Središnja Istra će za vikend biti zanimljiva i posjetiteljima koji žele ponešto i kušati. Tako će destilerija OPG-a Koraca u Motovunskim Novakima u vremenu od 13 do 19 sati ponuditi na besplatnu degustaciju svoju bogatu paletu od dvadesetak vrsta rakija i likera.

Vinarija In Sylvis u Svetom Petru u Šumi svoje će goste u subotu i nedjelju od 15 do 19 sati voditi u svoj vinograd, smješten usred šume, gdje će im na degustaciji s popustom ponuditi svoja vina, te rakije i likere žminjske destilerije Frane.

Za vikend svoja vrata otvara i vinarija Matošević u Krunčićima, u općini Sv. Lovreč, nudeći besplatni polusatni program degustacije vina i obilaska vinarije, u vremenu od 10 do 18 sati.

Ponuda wellness usluga

Općina Motovun nije u sustavu Turističke zajednice središnje Istre, no i tamošnji se butik-hotel Kaštel uključio u akciju promotivnog otvorenja turističke sezone, nudeći tri programa s popustom: wellness doživljaj, wellness s ručkom, i wellness za dvoje s noćenjem, večerom i doručkom.

U Motovunu svoja vrata u subotu i nedjelju otvara i kušaonica Benčić tartufi, nudeći besplatnu degustaciju desetak proizvoda od tartufa u kombinaciji s vrhunskim sirevima i vinima.

Vikend kojim se u Istri promotivno otvara nova turistička sezona, područje Turističke zajednice središnje Istre inače dočekuje s oko 400 gostiju na smještaju, od kojih su velika većina stranci, a među njima pretežno Nijemci.

Od početka godine na području središnje Istre ostvareno je oko 2.200 turističkih dolazaka odnosno oko 11.000 noćenja, što je u odnosu na lanjski promet u istom razdoblju tek 35 posto dolazaka i 38 posto noćenja. Zanimljivo je da među svim ovogodišnjim gostima središnje Istre čak 62 posto čine domaći gosti, 20 je posto Nijemaca te 4 posto Slovenaca.

Područje središnje Istre inače raspolaže sa 733 smještajna objekta s ukupno 4.297 kreveta, što je blagi porast smještajnih kapaciteta od 1,5 posto više nego prošle godine, a udio u tom porastu ima i novi kamp kod Velanovog brijega s kapacitetom od 75 gostiju. Programi predstojećeg vikenda tako su lijep izraz dobrodošlice gostima koji su zasad na ovom području u mnogo manjem broju od uobičajenog, a istovremeno su i poziv gostima koji će tek doći.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater