IZBJEGNITE NEGATIVNE POSLJEDICE

Kako, zašto i koliko: Vodič za uspješno pranje make-up kistova uz samo dva sastojka

| Autor: Glas Istre
Pixabay

Pixabay


Za čišćenje kistova potrebna su vam samo dva sastojka.

Kistovi su neizostavni make up alati uz pomoć kojih kreiramo nezaboravne make up lookove. Dok smo još (donekle) revni što se tiče skidanja šminke, često zaboravimo da moramo očistiti i kistove. U protivnom se najveći make up saveznik pretvara u našeg najvećeg neprijatelja koji uzrokuje prištiće na koži.

Kistovi za nanošenje tekućeg pudera, za konturiranje, za nanošenje highlightera i bronzera, oni za rumenilo, oni za puder u prahu, spužvice za korektor… Kada bi nabrojali svaku vrstu kista, trebalo bi nam poprilično puno vremena. No, čak i ako koristite tek onaj bazični set kistova od krucijalne važnosti je čišćenje i njega kistova kako biste izbjegli negativne posljedice u obliku upala na licu. 

Da redovito trebate prati kistove neće vas savjetovati samo dermatolozi nego i make up artisti. To se posebno odnosi na one kistove s kojima nanosite podlogu i korektor. Stoga biste tu vrstu kistova trebali prati barem jednom tjedno. Make up artistica Bobbi Brown smatra da sve kistove koje koristite na licu trebate držati što čišćima. S druge pak strane ona smatra kako kistove za nanošenje sjenila i tuša za oči možete prati jednom do dva puta mjesečno, donosi Novi list.

Čisti kistovi ne samo da pozitivno djeluju na izgled i zdravlje vaše kože, oni omogućuju i lakše i bolje nanošenje kozmetičkih proizvoda.

Za čišćenje kistova potrebna su vam samo dva sastojka - voda i proizvod za čišćenje kistova. Ako ne želite kupovati tekućinu za pranje kistova, koristite svoj gel za lice ili nježan sapun.

Kistove jednostavno isperite s toplom vodom, na dlan nanesite sapun ili gel te nježno utrljajte u smočeni kist. Detaljno očistite kist dok ne dobijete pjenu te isperite toplom vodom. Ponovite postupak dok kist i voda ne budu čisti. Nježno iscijedite kist i ostavite da ga osuši na zraku. Prilikom čišćenja pripazite da smočite samo dlačice kista.

Velika prednost redovitog čišćenja kistova ne leži samo u tome da će oni biti čisti i neće izazivati upale na koži, nego ih je svaki put iznova lakše čistiti. Ako jednom tjedno čistite svoju “opremu” na dlačicama se skuplja manje proizvoda, stoga je pranje brže i jednostavnije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum