U SRIJEDU POZNATA IMENA DOBITNIKA

ISTRIANA: Najbolji pojedinci u Istri u šest kategorija

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Neven LAZAREVIĆ)

(Neven LAZAREVIĆ)


Za ovu se nagradu glasalo putem valova Radio Pule, a održano je i glasovanje svih gradonačelnika, načelnika, direktora turističkih zajednica, predsjednika uprava najvećih gospodarskih subjekata u Istri, te kulturnih, sportskih i zdravstvenih djelatnika i novinara

U srijedu, 11. prosinca u 13 sati u pulskom hotelu park Plaza Histria bit će po 12. put dodijeljena nagrada Istriana kojom se proglašavaju najbolji pojedinci u šest kategorija iz Istarske županije. Program će voditi duo Dražen Turina Šajeta i Kristijan Nemet.

Nominirani

Ponovimo, nominacije su objavljene u šest kategorija. Za zdravstvo su nominirani Orjana Čačić Momčilović, djelatnica Hitne medicine; Helena Mitrović, prof. psiholog; magistrice farmacije Ivna Rudan i Alena Tatarević te stomatologinja Božena Vutuc-Franković.

U kategoriji obrazovanja nominirani su Zorka Lončar i Josip Šiklić. Zorka Lončar bila je dugogodišnja ravnateljica Dječjih vrtića Pula, a sada je u mirovini, kao i Josip Šiklić, dugogodišnji ravnatelj Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin.

U kategoriji "glazba" nominirani su skladateljica i glazbena pedagoginja Đeni Dekleva Radaković, dugogodišnji glazbeni urednik Radio Pule, sada umirovljeni Ludvik Slana, te glazbenici Miron Hauser i Robert Mikuljan. Za nagradu Istriana iz područje kulture nominirani su slikar Ivan Obrovac (1937.- 2019.), posthumno, te konzervator i povjesničar umjetnosti Ivan Matejčić i dizajner Mauro Ferlin.

Glasanje

U kategoriji sporta nominirani su boksač i trener Dorian Čalić, boćar Darijan Živolić i rukometaš Frane Mileta, a u kategoriji gospodarstva Maria-Gracia Baćac, vlasnica i direktorica tvrtke M-G Express, specijalizirane za Balkan i receptivno poslovanje gostiju francuskog govornog područja i Branko Kovačić, generalni direktor tvrtke Aquapark Istralandia Brtonigla i vlasnik i direktor tvrtke Istrakop Poreč.

Za ovu se nagradu glasalo putem valove Radio Pule, a održano je i glasovanje svih gradonačelnika, načelnika, direktora turističkih zajednica, predsjednika uprava najvećih gospodarskih subjekata u Istri, te kulturnih, sportskih i zdravstvenih djelatnika i novinara.

Pokrovitelji dodjele su Istarska županija, svi istarski gradovi, a generalni sponzor je Istarska kreditna banka Umag, a nagradu je pokrenuo novinar Daniel Sponza.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum