NAJNOVIJEHRVATSKI I HOLIVUDSKI GLUMAC

GORAN VIŠNJIĆ Počinje novi projekt – vlastitu seriju za televiziju

| Autor: Razgovarala Mira JELAČIN MIKULIČIĆ
(N. LAZAREVIĆ)

Pišem s kolegom iz Engleske zanimljivu znanstveno-fantastičnu seriju. Radimo pilot koji bi trebao ići na jednoj od kablovskih televizija

Goran Višnjić s ulogom generala Gotovine svakako je bio glavna zvijezda filmskog festivala u Puli gdje je svjetsku premijeru doživio film »General«.

Naravno da je tome znatno pridonijela i njegova svjetska karijera. A uspjeh je nekako krenuo od uloge u poznatoj "doktorskoj" seriji »Hitna služba«. I koliko god su okupljeni svojim zanimanjem za Višnjića dali naslutiti da je riječ o celebrityju, Goran je pristupačan, simpatičan, šarmantan, zafrkantski raspoložen strpljivo odgovarao svakome tko je želio s njim razgovarati. Čak i onima koji su se zaboravili zapisati na listu čekanja za intervju.

Višnjića pitamo što sada radi, nakon što smo se prisjećali kako je zahvaljujući nekim svojim ulogama koje su zapazili ljudi u Americi iznenada završio u vrlo popularnoj Hitnoj službi i zamijenio još popularnijeg Georga Cloonyja.

Završio Timeless

- Nedavno sam završio seriju »Timeless«. Moram reći da mi je nekako žao da je to konačan kraj. Ta mi je serija nakon Hitne službe bila baš draga. Bila je to treća sezona koja ima 10 nastavaka. Veliki sam fan znanstvene fantastike i tu sam se našao. Dobio sam ulogu negativca, a i prvi put sam glumio u takvom projektu znanstveno-fantastične tematike.

- Koji su još nedavno ostvareni projekti?

- Gostovao sam na Hulu televizijskoj mreži. To je streaming service kao Netfix u Europi. Hulu je novi takav servis u Americi. Zapravo ne znam postoji li i u Europi...

- Što sada radite?

- Trenutno radim i na jednoj svojoj seriji. Pišem s kolegom iz Engleske još jednu znanstveno-fantastičnu seriju. Radimo pilot koji bi trebao ići na jednoj od kablovskih mreža.

- Neka glumačka uloga?

- Da. Veseli me i jedan novi žanr. Spremam ulogu u jednoj komediji. Konačno sam i to dočekao i to mi je baš gušt. U tom žanru vani baš nisam poznat. Amerikanci te doživljavaju po stereotipu. Ti si prvenstveno glumac iz Hrvatske koji je glumio 8 godina dr. Luku Kovača u Hitnoj službi. I to je to. Zato su me valjda prvo oprezno pitali kako stojim s komedijama. Bi li i to radio? A mi smo zapravo s komedijama startali ovdje na akademiji. »Hamlet iz Mrduše Donje«, itd...

- Imali ste ulogu i u Netfilxovoj serij.

- Gostovao sam u seriji »Santa Clarita Diet« na Netfixu. Bila je to jedna komična uloga s kolegom Mirajem Grbićem iz Bosne. Uletio sam u treću sezonu. U početku sam se osjećao malo nelagodno. Ipak ekipa se pozna odavno, zajedno su dvije sezone, znaju tko kako diše... Ali prihvatili su me kao da sam s njima od prvog dana. A uloga je smiješna i situacije su komične. Mislim da sam se dobro uklopio.

- Vjerojatno radite još nešto?

- Istina, napravio sam i jedan projekt za BBC, ali to je zasad neka tajna i ne smijem o tom pričati. To će izići u veljači sljedeće godine. Bit će jako zanimljiv projekt o jednoj povijesnoj osobi iz ovih naših predjela. To je po mojoj ocjeni jako simpatičan projekt... Evo to je uglavnom čime sam u posljednje vrijeme bio zaokupljen...

Nisam kopija Gotovine

- Vraćamo se i na trenutno u Hrvatskoj najzanimljivije filmsko pitanje, film o poznatom hrvatskom generalu Anti Gotovini.

- Pitate kako je došlo do ideje za film General? Ideja je došla sama od sebe kad je general Gotovina završio u zatvoru. Prije toga, a nakon završetka Duge mračne noći, na kojoj smo odlično surađivali, Tonči Vrdoljak i ja stalno smo pričali da bi morali napraviti još nešto. Još jedan film i projekt. Prvo je to bila ideja o Mećavi, njegovom starom filmu. Potom o Alkaru. To su bila dva projekta koja su se stalno vrtjela... I onda se dogodilo da je general završio u Haagu. Tada smo počeli razmišljati o tome, bi li se to moglo napraviti i kako. Pomalo i naivno htjeli smo i pomoći da se u Haagu bolje razumije cijela priča. No dok smo skupili sva sredstva i pripremili se za film, general je srećom izašao iz zatvora. Nismo namjeravali biti dokumentaristični već ispričati priču o njegovu životu, ali i držati se stvarnih činjenice koliko god se to moglo. Film je sada pred gledateljima i vidjet ćemo što će oni reći.

- Kako ste se pripremali za ulogu generala Gotovine?

- Naravno da je to specifično. Teško je glumiti živog čovjeka i još tako poznatog. On je vrlo samozatajan čovjek, ali i vrlo karizmatičan. Bili smo u kontaktu jednom ili dva puta ali to je zapravo dovoljno da glumac shvati o kakvu se karizmatičnom čovjeku radi i iz toga sam gradio lik, ali još i više iz raznih dokumenta i filmskih zapisa.   Uglavnom nisam želio baš kopiju generala Gotovine jer to je i nemoguće.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam