DODATAK TRAŽILICI

Google Chrome je dobio vrlo korisnu značajku koja će pomoći korisnicima

| Autor: Hina, Portal NoviList.hr
FOTO/Pexels

Alat je dio proširenja Googleove tehnologije za provjeru lozinke.

Google je nedavno dodao novu značajku za Chrome, koja će vam reći imate li slabu lozinku, prenosi CNN. Značajka će upozoriti korisnike o tome jesu li korisničko ime i lozinka bili izloženi krađi podataka. Pojavit će se "pop up" prozorčić koji će korisnika pitati želi li promijeniti spremljene lozinke.

Alat je dio proširenja Googleove tehnologije za provjeru lozinke koja je bila najavljena u veljači ove godine. Originalno je trebala biti dodatak tražilici, što bi značilo da se treba "skinuti" s interneta. Ali, korisnici će sada moći automatski biti upozoreni dok surfaju internetom. 

Značajka će se implemetirati postepeno i kontrolirat će se u "postavkama" ispod "sinkronizacije" i Googleovih "usluga". Nakon što se prijave u Google Chrome, korisnici će dobiti informaciju vezanu uz svoju lozinku i, u slučaju da je zbilja ugrožena, dobiti upozorenje.

"Googleovo sigurno surfanje prepoznaje brzorastuću listu nesigurnih stranica na mreži te dijeli informacije s vlasnicima stranice ili drugim preglednicima da bi internet učinili sigurnijim. Lista stranica se obnavlja svakih pola sata i svakodnevno štiti oko četiri milijarde uređaja", stoji na službenom blogu Googlea


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater