POZIV MLADIMA

EXIT I SEA STAR FESTIVAL Umjesto promocije festivala, pokrenuli volontersku akciju "NIJE TAKO BED, KAD POKUCA SUPER SUSJED"

| Autor: Zoran ANGELESKI
"Super susjed" odlazi u trgovine, po lijekove, šeta ljubimce, odnosi smeće

"Super susjed" odlazi u trgovine, po lijekove, šeta ljubimce, odnosi smeće


'"Super Susjed'" brat je po akciji '"Super Komše'" koji već drugi tjedan uspješno radi na području Srbije i daje dobre rezultate, s velikim odazivom mladih za pomaganje starijim sugrađanima

"Ni vremena nisu tako bed, kad pokuca Super Susjed", uvodne su riječi videa kojim EXIT i Sea Star festivali pozivaju mlade da se aktivno uključe u pomaganje sugrađanima.

Za aktualne pandemije koronavirusa, a na širem području Zagreba i trpljenja posljedica potresa, volontiranje se, kažu organizatori festivala, ponovno pokazalo kao jedna od najnužnijih ljudskih potreba i osobina.

EXIT i Sea Star odlučili su da umjesto promocije festivala, koja je u ovom trenutku obično najintezivnija, svoje snage usmjere na kampanju "Super Susjed" i tako pomognu volonterskim udrugama i inicijativama, i na lokalnoj i na nacionalnoj razini u Hrvatskoj.

Super Susjed će na jednom mjestu okupljati informacije vezane uz volontiranje, gdje se i kako prijaviti te pratiti sve hvalevrijedne volonterske akcije i prijedloge.

Mnogim našim sugrađanima pomoć u obavljanju osnovnih životnih potreba postala je od krucijalne važnosti i u Hrvatskoj je potrebno što više volontera koji bi starijim sugrađanima pomogli odlaskom u trgovine, po lijekove, ili im šetajući ljubimce i odnoseći smeće. U Zagrebu je situacija i dodatno teža jer su tu i oni sugrađani kojima je potres trajno ili privremeno oštetio kuće i stanove.

Sve objave volontera koje u opisu budu imale hashtag #SuperSusjed bit će promovirane putem društvenih mreža Sea Star Festivala te putem profila Super Susjed na društvenim mrežama, na kojem će uvijek biti više informacija i pozitivnih primjera.

Pozivaju se svi da pošalju fotografije s ovakvih akcija kako bi se uključilo što više građana koji će pomagati onima kojima je to najpotrebnije. Također, na ovaj način se mogu i razmjenjivati iskustva s terena, kako bi drugima koji se uključuju u ovu akciju, bilo lakše da se snađu kada su u pitanju socijalna distanca, dezinfekcija i operativno funkcioniranje.

Prema riječima organizatora, Exit Festival kao društveni projekt već 20 godina promovira iskrene ljudske vrijednosti, navješćuje pozitivne društvene promjene i djeluje u svrhu prenošenja ljubavi i slobode u cijelom svijetu kroz razne humanitarne, obrazovne i kulturne događaje, dok umaški Sea Star, kao Exitov sestrinski festival, već četvrtu godinu za redom ide istim stopama.

S jednakim ciljem je nastao i "Super Susjed", brat po akciji "Super Komše" koji od već drugi tjedan uspješno radi na području Srbije i daje dobre rezultate, s velikim odzivom mladih.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater