ART FORUM

DANAS U DNEVNOM BORAVKU ROJCA: Performans skupine The Synergy Ensemble i razgovor s umjetnicima

| Autor: B. Ć. J.
(N. LAZAREVIĆ)

(N. LAZAREVIĆ)


Drugi ovogodišnji Art forum održat će se danas u 17 sati u Dnevnom boravku Rojca. Novi je to ciklus događanja koje organizira Gradska radionica, a namijenjen je svima koji žele produbiti spoznaju u umjetnosti i kroz umjetnost. Ovaj će puta biti izveden performans umjetničke grupe The Synergy Ensemble kao uvod u razgovor u kojem sudjeluju umjetnici iz The Synergy Ensemblea: Dejan Pavlinović, Marko Jovanovići Ivana Nataša Turković te sugovornici Damir Vukelja, glazbenik, povjesničar umjetnosti i Igor Zenzerović, performativni umjetnik, prof. komparativne književnosti i kulturni antropolog. Art forum moderira slikar Marjan Sinošoć.

The Synergy Ensemble 2 nastavak je suradnje troje umjetnika koji su prvi put nastupili 2018. godine u proširenom sastavu. Performans/instalacija koji izvode, prema najavi, plod je produktivne atmosfere glazbeno/pjesničkog performansa Marka Jovanovića i Dejana Pavlinovića, nadahnjujuće lokacije izvedbe i kontempliranja načina na koji Ivana Nataša Turković nadograđuje priču i pritom stvara most s publikom.

Dejan Pavlinović piše haiku od 2007. godine. Njegove su haiku pjesme objavljene u domaćim i inozemnim haiku časopisima, novinama, antologijama, zbornicima i portalima. Nagrađen je i pohvaljen na hrvatskim i svjetskim haiku natječajima (Kusamakura-Japan, ITOEN-Japan, Vladimir Devide Award-Japan, Mainichi-Japan, Yamadera-Japan, Ukiah-SAD, Vancouver Cherry Blossom-Kanada...). Autor je dvojezične zbirke haiku pjesama "Mliječnom stazom/Down the Milky Way". Član je pulskog sastava The Chweger.

Ivana-Nataša Turković performansom se bavi 15-ak godina. Surađivala je s Pinom j. Ivančićem, Davidom Belasom, Liberom Kokotovićem, Đuricom Ciganovićem… Sudjelovala je na domaćim festivalima (Tu smo MSUI-ja, Sedam dana stvaranja, Dani hrvatskog performansa, Arterija, 48. zagrebački salon...). Kao članica Kazališta dr. Inat glumila je u više predstava i projekata Anno Domini te režirala dvije predstave. Sudjelovala je u nekoliko grupnih izložbi, ilustrirala zbirku pjesama "Obala snova" Kristine Petričević, napisala scenarij za kratki dokumentarni film "Suša" Gorana Legovića, te, uz ostalo,realizirala umjetničke instalacije i dva kratka filma.

Marko Jovanović magistar je glazbene pedagogije, pulski skladatelj, multimedijalni umjetnik i multiinstrumentalist. Osim rada u školi, iz njegovog dugogodišnjeg glazbenog stvaralaštva ističe se kazališna glazba za brojne predstave, filmska glazba, vođenje glazbenih i multimedijalnih radionica. Objavljuje glazbene albume za razne izdavačke kuće. Djeluje u vlastitom studiju u kojemu postavlja live setove te snima, producira, sklada i obrađuje glazbu.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan, a Art Forum ostvaruje se uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater