ZABAVNI PROGRAM

BRIJUNI: Slonica Lanka slavi 50. rođendan. Priprema se proslava

| Autor: Glas Istre
(Foto: Branko Čeak)

(Foto: Branko Čeak)


Slonica Lanka, azijski slon, koji je jedna od najugroženijih vrsta današnjice, Nacionalni park Brijuni naziva svojim domom već 50 godina. Lanka je u Nacionalni park Brijuni stigla 1974. godine, s dvije godine. Stoga ove, 2022. godine, Lanka slavi 50 godina.

Vodeći se ovom značajnom obljetnicom, na otoku Veliki Brijun od 12. do 17. kolovoza obilježit ćemo TJEDAN SLONOVA, tijekom kojeg ćemo proslaviti i Lankin veliki 50. rođendan. Uz redovnu cijenu ulaznice, osmislili smo raznolik i prigodan program, u kojem će moći uživati posjetitelji svih dobnih skupina, s ciljem podizanja svijesti o njihovoj važnosti za održavanje šumskih ekosustava i velikoj ugroženosti.

U petak i subotu, 12. kolovoza i 13. kolovoza, polazak brodom iz Fažane prema otoku Veliki Brijun je u 18:00 sati te je cijena ulaznice 50,00 kuna. Kupnja ulaznica moguća je od 16:00 sati na blagajni u Fažani (Brionska 10) na dan događanja, bez prethodne rezervacije. Povratak u Fažanu je prema redovnim brodskim linijama.

Ostalim danima, uz redovnu cijenu ulaznica, posjetitelji mogu besplatno sudjelovati na edukativnim radionicama "50 godina Lanke" i "Svjetski dan slonova", kojima želimo podići svijest o azijskim i afričkim slonovima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum