POŠTEN KUPAC

Amerikanac pronašao 43 tisuće $ u kauču koji je upravo kupio, ali je odlučio vratiti novac vlasniku

| Autor: P. N.
Pixabay

Pixabay


O svemu sam promislio, kako bih mogao otplatiti kuću, napraviti krov i slično. Čak sam nazvao i odvjetnika koji mi je rekao da je moje pravo zadržati novac. Ali u tom je trenutku Sveti Duh došao i rekao mi: "Ne, to nije tvoje. Što bi Isus napravio? Isus bi vratio taj novac pravom vlasniku." - rekao je Kirby američkim medijima

Ono što je ovaj Amerikanac napravio, zasigurno ne bi napravili mnogi... Howard Kirby pronašao je 43.000 dolara (oko 290.000 kuna) u kauču kojega je kupio u jednom "second hand" dućanu, a cijeli je iznos odlučio - vratiti. 

Kirby je kupio kauč za samo 70 dolara, a s obzirom da mu se učinio poprilično neudobnim, odlučio ga je rastvoriti. Ono što je pronašao u njemu ravno je pravome čudu i sreći, ali to nije mislio i ovaj Amerikanac. Iako je priznao da je razmišljao o svim mogućnostima, na kraju se ipak odlučio za onu najpošteniju. 

- O svemu sam promislio, kako bih mogao otplatiti kuću, napraviti krov i slično. Čak sam nazvao i odvjetnika koji mi je rekao da je moje pravo zadržati novac. Ali u tom je trenutku Sveti Duh došao i rekao mi: "Ne, to nije tvoje. Što bi Isus napravio? Isus bi vratio taj novac pravom vlasniku." - rekao je Kirby američkim medijima. 

Kirby je zatim stupio u kontakt s dućanom te je objasnio svoju situaciju, a oni su potom pronašli vlasnicu kauča koja je dućanu zapravo donirala kauč. Žena imena Kim Fauth-Newberry zapravo nije ni znala da taj novac stoji u kauču, a Kirby joj ga je velikodušno vratio.

Prva vlasnica kauča rekla je medijima kako je kauč pripadao njezinom djedu, a ona ga je odlučila donirati nakon što je preminuo. Dodala je i kako ne zna zbog čega je njezin djed držao sav taj novac baš u kauču i zašto to nikome nije rekao. 

- Ljudi nalaze mnoge stvari u našem "second hand" dućanu svaki dan, ali ovo je stvarno neki novi level. Inspirirani smo onime što je Kirby napravio, pokazao je pravi dobri duh - kazao je vlasnik "second hand" dućana Bryan Thomas. 


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini