PROGNOZA "STRUČNJAKA"

Ako je za vjerovati Kentu, Vatrenima se večeras ne piše dobro...

| Autor: Glas Istre
(Snimila Ivana Nobilo /Cropix)

(Snimila Ivana Nobilo /Cropix)


– Ko nekad u 10 i sada prođem Zoološkim tvojim,

i stanem sam, pod prozor tvoj….-

E da, nije u osam, niti je navečer, kako je to onomad pjevao Đorđe Marjanović, ali jest u deset ujutro i to već četvrti put zaredom u malo vremena. Četvrti put da se jutrom ide do Zoološkog vrta grada Zagreba, pa pred pleksiglasom što dijeli posjetitelje od od obitelji bjelorukih gibona, nervozno iščekuje kako li će ovaj put naš mužjak Kent prognozirati ishod utakmice Vatrenih na aktualnom Europskom prvenstvu. U igri je, dakako, osmina finala, utakmica sa Španjolskom u kojoj Hrvatska nema pravo na pogrešku, jer pogreška znači povratak kući baš kao i naprasno rastanak od Kenta do neke nove velike nogometne sportske svečanosti. A kad je tako onda je napetost ogromna, piše Novi list

No, Kent ima svoj ritam. I dok se čekao ko nekad ‘zvižduk u deset’ da Kent, žena mu Kulička i kćeri Fiona i Dora izađu na ‘tren’ pa se odluče u koju će kutiju s delicijama – onu s španjolskim barjakom ili onu s hrvatskim – tutnuti ruku, vrijeme se kratilo prebiranjem po bliskoj prošlosti. Utakmica prva recentnog prevenstva, ona s Englezima, donijela nam je Kentovo zagrijavanje i posve krivu prognozu. Englezi su to, Kentu usprkos, dobili. Druga utakmica, ona s Češkom, donijela je podjelu u obitelji gibona i u konačnici neriješen rezultata, a te opcija na stablu u nastambi jednostavno nema. A baš kao da je u ritmu naših igrača, Kent je svoj prognostičarski vrhunac, baš kao i oni svoj nogometni na ovom EP-u, dosegao ze utakmice s Škotima prognoziravši čistu pobjedu. Konfuizno!? Može se na to i tako gledati. Kad, eto trenutak koji smo svi čekali!

Fiona stavila ruku u kutiju sa zastavom Hrvatske. Divota! Dora je, avaj, odabrala Španjolsku.

Mama Kulička se opredijelila za domovinu svoju Hrvatsku. I to tako i jest lijepo, tim više sto se s majkom sadržaj naše kutije sve tri blagovale.

Ali Kent… Kent je, nakon dugog razmišljanja, krenuo jesti iz španjolske kutije!?!

Elem, reklo bi se da Hrvatska gubi od Španjolaca. A opet, nada umire zadnja. Čovjek, pardon, gibon, ionako ovo prvenstvo svaku treću pogodi. Možda se čuva za naše polufinale. Evo se zato i ravnatelj ZOO grada Zagreba pouzda u Kentovu nestabilnu formu.

Da bi Kent mogao biti u krivu, ako nas već kapriciozno ne tjera na strepnju, sugerira jaje! Gatanje jajima!

Uzmete jaja onoliko koliko je reprezentacija ostalo u turniru, napišete na ljusci ime parova osmine finala, pa udarate jaje u jaje onako kako se radi o Uskrsu. Djevojci s videa na you tubeu lupanje jaja išlo je sjajno sve do finala. A tamo je Hrvatske izgubila od Njemačke.

Ostaje dakle vidjeti laže li majmun ili jaje. Bilo bi lijepo da je Kent samo bio mušićav zbog vrućine. Ili da konfuzno prognoziranje nosi, recimo, prolaz kroz penale. Bilo bi lijepo vec u petak i opet krenuti ‘ko nekad u deset’ u ZOO.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of