OD 13. DO 15. KOLOVOZA U PULI

22. Media Mediterranea FESTIVAL OTVARA IZLOŽBA ZLATNA LUBENICA 4.0

| Autor: Mladen RADIĆ

U četvrtak u 20.30 u galeriji Srpskog kulturnog centra u Puli izložbom Zlatna lubenica 4.0 bit će otvoreno 22. izdanje festivala Media Mediterranea koji će trajati do subote. Izložba Zlatna lubenica 4.0 bit će otvorena do 21. kolovoza, a razgledati se može od 19 do 23 sata.

U sklopu Festivala, u petak u dvorištu Rojcu (ulaz je bočno, iz Gajeve ulice) u 19 sati sati održat će se program Mini Mediterranea, koji uključuje radionicu za djecu Simfonija različitosti i jedinstva. U 20.30 u Dnevnom boravku Rojca Igor Zenzerović predstavlja se instalacijom i performansom "(A)Live!". U 21.30 u prostoru Kazališta Dr. Inat na trećem katu Rojca Marko Gutić Mižimakov izvest će recital/vizulani esej na engleskom jeziku "Cruising the Manifold, Disoriented". Zadnji događaj drugog dana Festivala na redu je u 22.30 sati u dvorištu Rojca: Alex Brajković predstavit će se multiinstrumentalnim elektro-akustičnim performansom "Equilibrium 0.1".

U subotu se program nastavlja u Rojcu pa će se u 20 sati u Dnevnom boravku održati prezentacija radionice spekulativne dizajnerske prakse "The Otherness Toolkit". U 21 sat u dvorištu Rojca bit će predstavljen video rad "UU" talijanske umjetnice Terese Cos, a u 22 sata svira Piknik Soundtrack WunschBaum Project (Branko i Anamarija Škara). Marino Jurcan pod pseudonimom Morski nastupit će u 22.50, nakon čega glavnu riječ preuzima DJ Rike od 23.15 koji će privesti festival kraju.

Festival Media Mediterranea održava u organizaciji udruge Metamedij, a koncept festivala je nazvan "DearFrenemy" odnosno "Dragi (ne)prijatelju". Konceptom istražuje ambivalentne odnose koji su na granici prijateljstva i neprijateljstva, a koji se mogu odnositi kako na privatni, osobni život tako i na politički, društveni i gospodarski segment života. Radovi koji će biti predstavljeni u sklopu festivala više-manje se odnose na ovu temu za koju organizatori drže da je vrlo aktualna osobito sada kada su izbjeglice na granici, korona je posvuda, a niz previranja događa se diljem svijeta.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini