ZAPISANO U ZVIJEZDAMA

Koji se horoskopski znak najbolje ljubi?

| Autor: Sanda Milinković
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Znanstvenici su utvrdili da je praksa ljubljenja stara otprilike tri i pol tisuće godine. Prvi su se počeli ljubiti na jugu istočne Azije, ali pojedini dokazi u obliku glinenih ploča i crteža, ukazuju na to da je praksa započela još u drevnoj Mezopotamiji prije četiri i pol tisuće godine.

Unatoč znanstvenim otkrićima, doktorica Sophie Lund Rasmussen s Oxforda, kaže da ljubljenje nije tek dio prošlosti kojeg je čovječanstvo usvojilo već elementarno ljudsko ponašanje.

“Istraživanja provedene nad čimpanzama i bonobo majmunima, najbližim ljudskim rođacima, pokazala je da se ljube i ljudi i majmuni, što može objasniti da je ljubljenje fundamentalno ponašanje kod čovjeka. To bi objasnilo zašto se ljubljenje pronalazi u svim drevnim i sadašnjim kulturama”, kaže Rasmussen, a prenosi NYP.

U svijetu zvijezda i horoskopa, postoje određeni znakovi kojima ljubljenje ide bolje, a apsolutni pobjednici su Ovnovi. Oni ljubljenje obožavaju i nije ih strah reagirati na osnovu impulsa ili intimnosti.

Bik je snažan i strpljiv pa će se ljubiti sporo i dekadentno. Poljubac je jedino što može utišati Blizanca, a Rakovi se ljube kao da im je jezik most za Terabithiju. S rukama u kosi i reflektorom iznad njih, Lavovi se vole ljubiti filmski.

Djevice će ljubiti oprezno, kao da traže čuvanje nekakve tajne, a Vaga će se ljubiti kao da vas doista voli – pogotovo kada vas uopće ne voli.

Škorpioni se ljube svom snagom, a Strijelci kao da voze auto za bijeg. Jarčevi će ljubljenjem provjeriti zdravlje vaših zuba, a Vodenjaci će se ljubiti kao da pokušavaju riješiti sve vaše misterije.

A Ribe? E to je potpuno transcendentalan poljubac za pamćenje!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum