najprestižnija svjetska izložba

Najljepši pas dolazi iz Hrvatske!

| Autor: Glas Istre
Lagotto romagnolo (Pixabay)

Lagotto romagnolo (Pixabay)


Najljepši pas na najvećoj i najprestižnijoj izložbi pasa u svijetu, popularnom Cruftsu, koji se tradicionalno održava u Birmighamu, u Velikoj Britaniji, ove je godine stigao iz Hrvatske!, prenosi Glas Slavonije.

Orca, punog imena Kan Trace Very Cheeky Chic, talijanske je pasmine lagotto romagnolo, stara je gotovo pet godina, a uzgojila ju je Sabina Zdunić Šinković, iz Rijeke.

Ona i Ante Lučin iz Kerestinca vlasnici su vesele kujice iza koje je bogata i vrlo uspješna izložbena karijera, kako u Europi, tako i u SAD-u.

Na Cruftsu je sudjelovala i 2020. godine, kada je bila druga u grupi lovačkih pasa. Do savršenstva ju je na Cruftsu prezentirao Javier Gonzales Mendikote, koji također živi u Hrvatskoj.

Orca je najprije izabrana za pobjednicu u skupini lovačkih pasa već prvog izložbenog dana, u kojoj se natjecalo 4500 pasa. Posljednjeg, četvrtog dana Cruftsa, u nedjelju, od sedam je finalista proglašena najljepšim psom cijele izložbe.

Njezin vodič Javier, na pitanje televizijske voditeljice prema čemu je Orca posebna, rekao je da svojom veselom naravi oduševljava sve, i ne prestaje mahati repom.

Na Cruftsu je ove godine bilo prijavljeno nešto više od 24 tisuće pasa koji su se natjecali u raznim disciplinama, od agilityja, do prezentacije rada ovčarskih i službenih pasa.

Za drugog najljepšeg psa izložbe izabran je staroengleski ovčar bobtail, iz Italije. Prvi put u 150 godina povijesti ove izložbe pobijedio je pas iz Hrvatske, i prvi put je to sve popularnija pasmina lagotto.


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum