DAN ŽENA

Neka ti cvijeće to kaže: Svaki cvijet ima značenje i prenosi jasnu poruku

| Autor: Šarlota BRNČIĆ
Pixabay

Pixabay


Želite li prenijeti naklonost, zahvalnost ili dubok osjećaj prijateljstva? Izraziti nekome ljubav? Ako želite govoriti kroz cvijeće ili ga želite odabrati na temelju simbolike, obratite pažnju na značenje pojedinog cvijeta

Poznavanje značenja cvijeća omogućava nam da iskoristimo njihov fascinantan skriveni jezik za komunikaciju na alternativan i romantičan način. No, budite oprezni, svaki cvijet ima točno značenje i dobro ga je poznavati kako biste prenijeli pravu poruku.

Želite li prenijeti naklonost, zahvalnost ili dubok osjećaj prijateljstva? Izraziti nekome ljubav? Znate li koje cvijeće vam odgovara? Ukratko, ako je vaša namjera govoriti kroz cvijeće ili ga želite jednostavno odabrati na temelju njegove simbolike, trebali biste obratiti pažnju na značenje pojedinog cvijeta.

Donosimo vam značenje nekih od najčešćih cvjetova kako biste odabrali ono najprikladnije za vrstu poruke i osjećaj koji želite komunicirati i prenijeti.

Suncokret - radost i pozitivnost

Lijep i svijetao cvijet, energičan i pun pozitivnosti. Simbolizira sunce i idealan je za iskazivanje prijateljstva, zahvalnosti ili čak za unošenje samo malo radosti i dobrog humora. Savršen je izbor za rođendan u ljeto, posjet prijatelju ili posebno veseloj i simpatičnoj osobi, posebice ako voli boje sunca i energične i žive nijanse.

I ne samo to, ako želite unijeti malo radosti i boje u svoj dom, idealan je cvijet za pokazivanje u prekrasnoj vazi u dnevnoj sobi ili kuhinji!

4429993

Orhideja - elegantan i fascinantan dar

Orhideja izražava sklad i ljepotu. Rafinirani cvijet snažne dekorativne vrijednosti ima mitsko podrijetlo. Rođen je u sjećanju na Orhideju, androginu figuru punu šarma, te je postao utjelovljenje same ljepote, harmonije cjeline.

Ovaj cvijet, s više varijacija - sav prepun elegancije i senzualnosti - predstavlja profinjeni dar, idealan za izražavanje čistog i iskrenog osjećaja. Stoga je savršen simbol ljubavi.

4429991

Tulipan - boja i radost

Tulipan je veseo, jednostavan, ali sugestivan i živopisan ljubavni cvijet. Njegova se simbolika mijenja u skladu s geografskim područjima. Na istoku on simbolizira savršenu ljubav, dok na zapadu utjelovljuje vrijednost materijalne i intelektualne iskrenosti. Idealno za proslavu rođendana voljene, još bolje ako je buket mješovitih boja.

4429992

Ruža - cvijet tisuću značenja

Suočeni smo s cvijetom koji se, prije svega, definira na temelju boje. Kraljica vrtova i cvjetni par excellence, ruža je idealna kao poklon vašem partneru, ali obratite pažnju na poruku koju želite komunicirati. Crvena simbolizira strast, ružičasta nježnost, bijela čistoću, žuta ljubomoru i narančasto - ružičasta želju.

4430020

Kala - cvijet prijateljstva

Simbol prijateljstva i dubokog i iskrenog poštovanja. Bijela, simbol čistoće, i njen oblik, tako elegantan i osobit, također sugeriraju plemenitost i profinjenost, zbog čega se često bira za posebne događaje, poput krštenja, vjenčanja i pričesti. Idealan je za izražavanje poštovanja, divljenja i iskrenog prijateljstva.

Hortenzija - proslava ljubavi

Iako prema nekim interpretacijama hortenzija simbolizira odvojenost, hladnoću i želju da ne produbljujete vezu, srećom, prema drugim verzijama, ovaj je cvijet nabijen pozitivnim značenjima koja se temelje na različitim bojama.

Bijela hortenzija simbol je rođenja iskrene i apsolutne ljubavi, plavi cvjetovi znače žarku i duboku strast, a na kraju, ružičasti označavaju da je ljubavnik kome se dajete jedan i jedini, te također simboliziraju konkretan poziv za uživanje u radostima ljubavi. Kao i ruža, idealan je cvijet za prenošenje poruka i osjećaja vašem partneru.

4430021

Iris - nositelj nade

Nosi ime grčke božice Iride, glasnice bogova koji su dugu koristili za stvaranje mosta između Olimpa i Zemlje. Proširenjem je ovaj cvijet poprimio značenje nositelja nade i dobrih vijesti.

Ljubičasti iris predstavlja mudrost i način je da se oda počast nekome dajući mu kompliment, plavi je simbol nade i vjere, žuti simbolizira strast, a bijeli, kao i obično, čistoću. Iris je idealan cvijet za komuniciranje dobrih ili ugodnih vijesti.

4430028

Božur - sramežljivost

Fascinantan i čaroban cvijet koji dolazi u više nijansi ružičaste i ljubičaste boje i skriva značenje stidljivosti i sramote. Čak i njegov oblik, u početku zatvoren u sebe, a potom otvoren, implicira početno zatvaranje i njegovu sklonost k introvertnoj i stidljivoj duši. Iz tog razloga, idealno je cvijeće za ljubavnike koji ne mogu pronaći hrabrost da se izjasne.

4429995

Gerber - jednostavnost i dijeljenje

Cvijet jednostavne i živahne ljepote koji simbolizira radost, veselje i zajedništvo. Međutim, ima različita i puno određenija značenja na temelju boje. Ružičasti označava mladost, crveni ljubav i pobjedu, žuti je simbol slave, dok je narančasti puni izraz radosti.

Ovaj cvijet, s toplom i strastvenom dušom, idealan je za darivanje voljenoj osobi, za živahno i živopisno komuniciranje radosti zbog zajedničkog druženja ili odavanje počasti dragom prijatelju zbog odnosa suučesništva i povjerenja koji vas veže.

2844118

Kamelija - vječna pobožnost

Latice kamelije, s nježno zaobljenim oblikom, simbol su profinjenosti i savršenstva. Cvjetovi, s pjesničkom estetikom i šarmom, utjelovljuju bit vječne pobožnosti i savršene i besmrtne sjedinjenosti.

Također, ovisno o boji, kamelija ima nova i preciznija značenja. Ružičasta označava nostalgiju i želju za pronalaskom sebe, crvena simbolizira goruću strast, bijela svjedoči duboku i iskrenu naklonost, šarena verzija je simbol povjerenja i nade. Dvostruko cvjetanje označava koliko mislite o onome kome ju poklanjate i na kraju, jednostavna verzija označava obožavanje i ljepotu.

Azaleja - nada i radost

Cvijet koji najavljuje proljeće i tako postaje nositelj nade za budućnost. Njegov vrsni i gipki oblik, ugodan miris i svijetla boja prizivaju taj osjećaj povjerenja u budućnost, pozitivnost i zahvalnost. Azaleja, koja je ujedno postala simbol borbe protiv uglavnom ženskih bolesti, upravo zbog svoje pozitivne naravi, idealna je kao poklon za Majčin dan ili kao dar prije važnog testa s kojim se treba suočiti.

4429994

Kukurijek - promjena i ponovno rođenje

Kukurijek je cvijet jednostavnog i profinjenog izgleda koji je postao simbol ponovnog rođenja i želje za promjenom. Idealan je kao poklon prije važne odluke ili događaja ili jednostavno kao gesta za usađivanje povjerenja i hrabrosti i prenošenje bliskosti i suučesništva.

4430029

Ljubičica - poniznost i skromnost

Uz nježnu ljepotu i ugodan miris, ljubičica je oduvijek bila jedno od najomiljenijih i najcjenjenijih cvjetova. Simbol poniznosti i skromnosti, idealna je za zahvaljivanje osobi ili slanje pozivnice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini