KAZALIŠNA UVERTIRA U POREČKI FESTIVAL KOMEDIJE I SMIJEHA

Exitovi "Kauboji" najavili 11. Zlatni zub


Jedna od najizvođenijih i najboljih domaćih predstava novijeg datuma, koja se i redovito rasproda brzinom svjetlosti, sinoć je po drugi put izvedena u Poreču. Pred prepunim porečkim kazalištem "Kauboji" zagrebačkog Teatra Exit svojom su izvrsnom izvedbom oduševili mnoge i na najbolji način najavili 11. Zlatni zub - Festival komedije i smijeha, koji će se u organizaciji porečkog Pučkog otvorenog učilišta održati od 1. do 11. ožujka.

Sedam predstava

Budući da su "Kauboji" izvedeni izvan konkurencije natjecateljskog programa Zlatnog zuba, dodijeljeno im je posebno priznanje "Dijamantni zub" za beskrajan doprinos smijehu u svijetu. Nagradu - koju je David Belas iz Učilišta uručio umjetničkom ravnatelju Exita Matku Ragužu - Exitovi su "Kauboji" pridružili dosad osvojenim brojnim prestižnim nagradama.

Podsjetimo da na Zlatnom zubu najbolje predstave bira publika jačinom pljeska, a posljednje se večeri, 11. ožujka, nakon predstave svečano dodjeljuju nagrade Zlatni i Srebrni zub.

Na programu ovogodišnjeg festivala je sedam predstava. Organizatori su, ističu, na umu imali sve uzraste i afinitete, pa će svatko moći pronaći predstavu za sebe, uključujući i najmlađe. Festival će otvoriti "Samo jedna žena" Gala Teatra, čiji tekst potpisuje kontroverzni talijanski par Dario Fo, nobelovac, aktivist i redatelj brojnih satiričkih predstava, te njegova partnerica, glumica i aktivistica Franca Rame. Tragikomičnu monodramu o ženi na rubu živčanog sloma, koja se naposljetku domogne puške, odigrat će Matija Prskalo. Na početku festivala, 1. ožujka, bit će otvorena i retrospektivna izložba "Laža fotomontaža", satiričko-humorističkog podlistka Glasa Istre La kost, u kojemu porečke legende Goran Prodan, Vladimir Bugarin i Drago Orlić već godinama na kritički način ismijavaju dnevno-političku scenu Hrvatske i Istre kroz medij fotomontaže.

Komedija i stand-up

Oni koji vole slojeviti, intelektualni humor i garantirano dobru izvedbu, uživat će i u predstavama "Ubojstvo u klubu" Quasimodo PlayDrame i HNK iz Zadra, i predstavi "Za umrijet od smijeha" Teatra Rugantino i Planet Arta.

Na programu su i dva stand-up showa Nikole Đurička i Neshe Bridgesa. U prepoznatljivom srpskom humoru, u naizgled neobaveznom formatu komedije, publika će moći uživati iz velikog gledališta. Neshu Bridgesa porečka publika već jako dobro poznaje, a Nikolu Đurička upoznat će kroz urnebesne anegdote iz njegova vlastitog života. Najmlađi i njihovi roditelji uživat će i u "Hrvatskoj bajkovnici" svima već dobro poznatog pulskog Teatra Naranča.

Festival će završiti hit predstava "Djevojačka večer" Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula.

Ulaznice po povoljnijim cijenama mogu se kupiti u pretprodaji do 24 sata prije samih događaja, ali i rezervirati putem internetskog rezervacijskog sustava porečkog Pučkog otvorenog učilišta. Sudeći prema najavama iz Učilišta interes za ulaznice je velik. (I. GRGAT, snimio Andi BANČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum