OSIJEK

Za novoga intendanta osječkog HNK-a predložen Vladimir Ham

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kazališno vijeće osječkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) većinom glasova predložilo je da se za novoga intendanta imenuje bivši član Kazališnog vijeća i aktualni predsjednik osječkog Gradskog vijeća Vladimir Ham, izvijestillo je četvrtak Kazališno vijeće.

Predsjednica Kazališnog vijeća Gordana Lesinger izjavila je Hini kako su na raspisani natječaj stigle tri prijave, od kojih je jedna bila nevažeća, a preostalo dvoje kandidata, aktualna intendatnica Dražena Vrselja i Vladmir Ham predstavili su svoje programe, i sa njima je obavljen razgovor.

Na glasovanju, od šest članova Kazališnog vijeća, četiri su glasovala za Vladimira Hama, a dva za Draženu Vrselju, dodala je.

Smatra kako je, uz kvalitetu predloženog programa, bila bitna i najava izabranog kandidata da će svaku predstavu nastojati aplicirati za neki od nacionalnih festivala, i tako povećati vidljivost osječke kulturne scene.

Lesinger je podsjetila kako, prema predviđenoj proceduri, predloženog kandidata sada trebaju potvrditi predstavnička tijela osnivača kazališta, Grada Osijeka i Osječko- baranjske županije i, u konačnici, Ministarstvo kulture, pa bi novi intendant trebao stupiti na dužnost 2. travnja iduće godine, nakon isteka mandata sadašnje intendantice.

Vladimir Ham trenutno obnaša dužnost pomoćnika ravnatelja osječkog Dječjeg kazališta "Branka Mihaljevića", a u izjavi Hini kazao je kako u svom programu predviđa da osječki HNK, kao nacionalna kazališna kuća, ostvaruje praizvedbe u dramskom i glazbenom programu, te da u četverogodišnjem mandatu planira šest praizvedbi.

Ostatak programa je na tragu onoga što sam prepoznao kao želju publike, a to je da imamo mjuzikle i operete, ali i čvrst dramski program, koji je spreman za nacionalne i međunarodne festivale, a koji uključuje i djela osječkih te drugih hrvatskih autora, rekao je Ham.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom