VARAŽDIN

U varaždinskom HNK premijera predstave „Bogovi”

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Hrvatskome narodnom kazalištu u Varaždinu u srijedu, 25. svibnja bit će izvedena premijera predstave „Bogovi” autora i redatelja Dalibora Matanića, što je ujedno i prva predstava iz programa nove intendantice Senke Bulić, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Kako je rekla Bulić, ta je premijera početak njezina reprertoara.

„Vi znate da sam rekla kako ću publiku i glumce izložiti nekim novim i drugačijim estetikama, kako ću raditi kazalište koje je i živo i kreativno, koje je i klasično i postdramsko i suvremeno”, rekla je Bulić te dodala kako je ulazak filmskog izraza u kazalište budućnost teatra.

Istaknuvši kako je uloga kazališta da kod publike potiče razmišljanje i kritičku svijest, Bulić je zaključila kako predstava „Bogovi” polemizira i daje se do kraja.

Redatelj Matanić rekao je kako se nada da su uz sjajan glumački ansambl i publiku spremni na jedan svježiji put.

„Nadam se da predstava ide u neko moderno preispitivanje našeg društva i našeg života i da će izazvati interes kod publike”, rekao je Matanić.

Nova članica ansambla varaždinskog HNK je glumica Helena Minić Matanić, koja će u predstavi „Bogovi” utjeloviti lik žene.

„Proces je bio jako intenzivan i to je takva vrsta autorskih projekata gdje se ti kao čovjek i kao glumac možeš na različitim nivoima preispitati, a i same tematike kojima se bavimo unutar predstave otvaraju nove svjetove i segmente”, rekla je Minić Matanić.

U glumačkom ansamblu su i Marko Cindrić u ulozi muža, Hana Hegedušić, napadačica, Karlo Mrkša, napadač, Elizabeta Brodić, kći, Beti Lučić u ulozi susjede, Robert Plemić u ulozi susjeda i Stojan Matavulj, koji glumi taticu. 

Scenografkinja i kostimografkinja je Ana Savić Gecan, glazbu je skladao Hrvoje Nikšić, a za oblikovanje svjetla zadužen je Tomislav Maglečić.

Premijera će se održati u srijedu, 25. svibnja u 20 sati.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom