U SVIBNJU

Treće izdanje Festivala glazbe i filma na kotačima: DRIVE IN KULTURA USKORO U PULI

| Autor: Hina
Drive in kino na parkiralištu Rojca 2021. godine (Snimio Dejan Štifanić)

Drive in kino na parkiralištu Rojca 2021. godine (Snimio Dejan Štifanić)


Festival glazbe i filma na kotačima Drive in kultura, koji organizira produkcijska kuća Sabmarine, u svojem će se trećem i dosad najvećem izdanju održati tijekom četiri svibanjska vikenda u jednako toliko hrvatskih gradova, Sisku, Puli, Osijeku i Zagrebu.

Festival Drive in kultura, inauguriran 2020. kao prvo inovativno javno događanje nakon pandemijske blokade Zagreba, nudi savršen spoj nostalgičnog dijela američke pop kulture - drive in kina iz 1950-ih - i užitka gledanja vrhunskih filmskih naslova recentne hrvatske kinematografije, obogaćen pomno osmišljenim show programom s kabrio-maskotama i zabavnim voditeljima.

Organizatori Drive in kulture, Sabrina Herak Smoković i Marin Leo Janković iz produkcijske kuće Sabmarine, treće festivalsko izdanje najavljuju kao najveće do sada s programom koji donosi crème de la crème među domaćim i europskim filmskim naslovima u čak četiri grada.

Poseban doživljaj gledanja filmova pod vedrim nebom u komforu vlastitog automobila ove će godine moći iskusiti svi koji se tijekom svibanjskih vikenda zateknu u Sisku (6. i 7. svibnja), Puli (13. i 14. svibnja), Osijeku (20. i 21. svibnja) ili Zagrebu (27. i 28. svibnja).

Prvo okupljanje filmoljubaca i njihovih limenih ljubimaca zakazano je za petak i subotu 6. i 7. svibnja u Sisku, na parkiralištu Park&Ride na kojem će program oba dana početi u 21 sat.

Filmski petak rezerviran je za odrasle posjetitelje, a na repertoaru će se naći kratkometražni film "Južno voće" jednog od najuspješnijih redatelja mlađe generacije, pripadnika splitskog novog vala Josipa Lukića, koji će zajedno s glumcem Paškom Vukasovićem nazočiti projekciji.

Slijedi dugometražni film večeri, "Murina" redateljice Antonete Alamat Kusijanović ovjenčan nagradama na poznatim svjetskim festivalima poput Cannesa, CinEasta, Hamptonsa, Les Arcsam kao i Pulskog filmskog festivala.

Subotnji program u Sisku bit će namijenjen djeci i njihovim obiteljima, a na velikom platnu drive in kina zabavit će ih dugometražni animirani film "Neparožderi", nastao u češko-slovačko-hrvatskoj koprodukciji u režiji Galine Miklínove.

Uz filmove kao okosnicu večeri, publiku uobičajeno očekuju i mnoga iznenađenja, a program će voditi mladi glumci Tea Harčević i Marko Kasalo.

U sva četiri grada režiju festivala potpisuje Marina Pejnović.

Program Drive in kulture besplatan je za stanovnike potresom pogođenih područja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini