najveći takav festival u rh

GLEDANJE FILMA IZ KOMFORA VLASTITOG AUTOMOBILA. Drive in kultura na parkiralištu Rojca 

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Drive in kultura u Rojcu (snimila Doria Mohorović)

Drive in kultura u Rojcu (snimila Doria Mohorović)


Nakon uspješnog prošlogodišnjeg prvijenca, večeras se na parkiralištu Karlo Rojc ponovno održala Drive in kultura, najveći takav festival u Hrvatskoj. Posjetitelji su filmove prikazane na velikom platnu pratili iz svojih limenih ljubimaca, no, pod vedrim nebom okupili su se i oni koji su film odlučili pogledati sjedeći na okolnim zidićima.

Manifestaciju su spektakularnim dolaskom na kabrioletu otvorili pulski glumci Nika Ivančić i Filip Lugarić koji su okupljene vodili kroz cijeli program, a pravom doživljaju doprinijele su i hostese na koturaljkama.

Organizatori Drive in kulture, Sabrina Herak Smoković i Marin Leo Janković iz produkcijske kuće SABMARINE osmislili su raznolik dvodnevni filmski program i zabavu za sve generacije, no najviše su se, ipak, odazvali mladi.

U sklopu prve filmske večeri, na velikom su platnu prikazani kratkometražni film Cockpera domaće autorice Kate Gugić, a zatim i komedija Licorice Pizza američkog redatelja Paula Thomasa Andersona.

Sutra je na rasporedu film za nešto mlađi uzrast. Prikazat će se prvi domaći znanstveno-fantastični film za djecu "Moj dida je pao s Marsa" pod redateljskom palicom Marine Andree Škop i Dražena Žarkovića.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum