U POSJETITELJSKOM CENTRU Herman Potočnik Noordung

Sutra se otvara izložba "Gradovi u tijeku"

| Autor: Zoran ANGELESKI
Autori izložbe su Mauricio Ferlin, Tina Ivezić, Maja Kolar i Leonida Kovač

Autori izložbe su Mauricio Ferlin, Tina Ivezić, Maja Kolar i Leonida Kovač


Izložba "Gradovi u tijeku" svečano će se otvoriti sutra (utorak) u 20 sati u Posjetiteljskom centru Herman Potočnik Noordung Povijesnog i pomorskog muzeja Istre.

Izložba je posvećena glavnoj temi obljetničkog 25. Sa(n)jam knjige u Istri "Grad" te vizualno promišlja Pulu fotografskim motivima iz fundusa Zbirke starih razglednica te Zbirke fotografija, negativa i fotografske opreme Povijesnog i pomorskog muzeja Istre.

Autori izložbe su Mauricio Ferlin, dugogodišnji dizajner Sajma, dizajnerice Tina Ivezić i Maja Kolar (kolektiv Oaza) te povjesničarka umjetnosti Leonida Kovač.

Izložba je zamišljena kao vizualno povezivanje sajamske teme, 'Gradova u tijeku' i grada Pule kao domicila, promišljanja tijekova u koje je uronjen. Fotografski motivi iz fundusa Zbirke starih razglednica te Zbirke fotografija, negativa i fotografske opreme selektirani uz pomoć stručnih suradnica muzeja Gordane Milaković i Lane Skuljan Bilić. Izložba će biti otvorena do 15. prosinca. Na svečanom otvorenju sudjelovat će ravnatelj Povijesnog i pomorskog muzeja Istre Gracijano Kešac, direktorica pulskog Sajma Magdalena Vodopija i pročelnik za kulturu Istarske županije Vladimir Torbica, koji će izložbu službeno proglasiti otvorenom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum