SPLIT

Splitsko ljeto otvorit će "Cavalleria rusticana" 14. srpnja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Premijernom izvedbom opere Pietra Mascagnija "Cavalleria rusticana" otvorit će se 66. splitsko ljeto, na kojemu će od 14. srpnja do 14. kolovoza uz tu operu premijerno biti izvedene i dvije drame te jedna plesna predstava, najavljeno je u petak na konferenciji za medije u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu.

Ravnatelj Splitskog ljeta i intendant HNK Split Srećko Šestan najavio je da će, uz operu "Cavalleria rusticana" u režiji Jelene Bosančić, u produkciji Splitskog ljeta premijerno biti izvedene i dvije drame - "Arheološka iskapanja kod sela Dilj" Ive Brešana i "Usidrene" Elvisa Bošnjaka, te balet "Correr o fadu" koreografa Daniela Cardosa.

"Arheološka iskapanja kod sela Dilj" režirat će Vinko Brešan, a "Usidrene Anastasija Jankovska.

"Splitsko ljeto otvorit ćemo na Peristilu 14. srpnja operom 'Cavalleria rusticana'. Dramska premijera 'Arheološka iskapanja kod sela Dilj' na repertoaru će biti 24. srpnja na Sustipanu i naše kazalište to radi u koprodukciji s HNK Šibenik. Druga dramska premijera, 'Usidrene', koju naše kazalište radi zajedno s HNK Zadar i GDK Gavella, bit će 9. kolovoza na Sustipanu. Četiri dana poslije uslijedit će i baletna premijera 'Correr o fado' na Sustipanu", rekao je Šestan.

Za sada se zna i da će u repriznom dijelu programa 21. i 23. srpnja na Peristilu biti izvedena opera Giuseppea Verdija "Aida", a na istom mjestu 28. i 30. srpnja izvest će se i Verdijev "Nabucco".

"Ero s onoga svijeta" Jakova Gotovca na programu je 1. kolovoza u Vrlici, a 8. i 10. kolovoza u Galeriji Meštrović Puccinijeva "Turandot".

Reprizno će biti izvedene i predstave "Smij i suze starega Splita" Ivana Kovačića, koje su na programu 15. i 16. srpnja na Sustipanu, te "Kaligula/Britanik" Alberta Camusa i Jeana Racinea 31. srpnja i 1. kolovoza u Galeriji Meštrović.

Šestan je najavio da će se tijekom prva tri mjeseca sljedeće godine utvrditi i ostali program koji će se sastojati od velikog broja glazbenih i dramskih programa, a nada se da će nakon dugo godina u okviru Splitskog ljeta publika moći vidjeti i proslavljeni ansambl Lado iz Zagreba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter