RIJEKA

Riječki HNK pokreće drugi ciklus online programa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatsko narodno kazalište (HNK) Ivana pl. Zajca u petak pokreće novi ciklus online programa "Zajc uz vas 2", u kojemu će protuepidemijske mjere i "nova normalnost" biti dijelom inspiracija novih programskih sadržaja, izvijestio je HNK.

Program "Zajc uz vas 2" može se pratiti putem službene mrežne stranice kazališta te putem društvenih mreža. 

Kako je navedeno, protuepidemijske mjere koje određuju svakodnevicu ovoga puta nisu samo razlog, nego djelomično i inspiracija novih programskih sadržaja. Umjetnice i umjetnici HNK odlučili su kroz kratke video forme tematizirati "novu normalnost", a prije svega socijalno distanciranje koje je razdvojilo publiku i kazalište, ali i izvođače međusobno. 

Umjesto "Arija u podne" iz prvoga ciklusa, operne solistice i solisti izvodit će poznate duete iz opera s repertoara u Rijeci ove i proteklih nekoliko sezona, ali tako da svaki duet na drukčiji način postavlja problem "socijalne distanciranosti" izvedbe, navodi HNK.

Članovi Riječkoga simfonijskog orkestra snimit će koncerte na gradilištima objekata vezanih uz Europsku prijestolnicu kulture (EPK).

Članovi Baleta izvest će pak mikro koreografije, istražujući nove načine komuniciranja. Hrvatska drama predstavit će izvatke predstava čija je izvedba odgođena zbog pandemije - "Vježbanja života-  drugi put“, "Edipa" i "Gospođe ministarke" te podsjetiti na dijelove uspješnica s programa prošlih godina. 

Talijanska drama priprema niz razgovora s članovima ovog ansambla o njihovim pogledima na aktualnu epidemijsku i društvenu situaciju, navodi HNK.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater